Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Iskuber utan luft?, Vill få dem genomskinliga!
          Tobb
          Inlägg 11-05-2008, 18:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          Hur gör man för att få iskuber helt genomskinliga?
          Det är ju hopplöst känns det som.

          Ok, de är liksom inte till drinkar, jag ska fota dem, och ska frysa in saker i dem tongue.gif Så vill få dem genomskinliga smile.gif


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 11-05-2008, 19:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Om Mythbusters har rätt (och det brukar de ha): Vattnet ska hållas i rörelse när det fryser (typ genom att få islådan att vibrera)


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 11-05-2008, 19:37
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Har hört att det hjälper att koka vattnet först, men aldrig provat själv.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 11-05-2008, 19:49
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          http://www.jesper.nu/jtube/Coolt/21433-Gor...is_till_drickat

          Enligt denna filmen ska man koka det två gånger. Fast är de lika usla på att ge råd som att stava skulle jag passa mig wink.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          Ralf
          Inlägg 11-05-2008, 20:20
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 539
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 36



          Jag vet bara att hetvatten fryser fortare på vintern...
          på byggena brukar vi ha ångagregat som blåser hetånga. Låter man vattnet ligga kvar har man en fiiin skridsobana snabbt


          --------------------
          Enbart pengar gör ingen lycklig. Man måste också ha aktier, guld och fastigheter.
          Danny Kaye (1913-1987)


          Mitt andra liv.
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 11-05-2008, 23:13
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          testade att koka vattnet innan men de har inte frusit ännu, men vissa verkade ändå lite grumliga, visserligen kokade jag bara vattnet en gång och körde vanligt uppsalavatten.... wink.gif


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 11-05-2008, 23:21
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Destillerat vatten kanske funkar?



          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 12-05-2008, 13:48
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          Ååå, får ta en sväng förbi kemihuset.


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          *Ulrica*
          Inlägg 12-05-2008, 15:18
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Googla "clear ice" så får du en del tips:
          1. Använd destillerat vatten
          2. Koka vattnet två ggr och lå svalna mellan och efteråt
          3. Mindre bitar är lättare att få genomskinliga

          Istappar och ismaskinsis blir ofta genomskinliga för att isen bildas lite i taget, utan någon luft inkapslad. Stora genomskinliga isblock görs genom att vattenånga sprayas på insidan av ett kärl tills det bara är ett litet hål kvar.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 12-05-2008, 15:19
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          På tal om genomskinliga iskuber, så såg ni väl hur man kan göra en helt klar gin & Tonic med lime, genom att destillera limen så att den grumliga komponenten försvinner. Det visade de ju på The French Culinary Institute i New York, när Niklas Mat besökte det i program 4.

          http://svt.se/content/1/c8/01/13/13/91/080501NIKLASMAT4.asx
           
          Citera
          Carl
          Inlägg 12-05-2008, 15:49
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 222
          Medlem sedan:
          18-04-2007
          Medlem nr: 9 850



          Hi!
          Att koka vattnet tror jag inte hjälper luften kommer tillbaka lika fort som den kom dit. Destilerat kan fungera prova att frysa in vattnet långsamt så luften hinner försvinna
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 12-05-2008, 19:33
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Den klaraste is jag någonsin sett såg jag på Ishotellet i Jukkasjärvi. Det var då garanterat inte kokt före infrysningen, och inte var det destillerat heller.


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 16-05-2008, 06:46
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          En av mina favoritmatbloggar tar upp detta problem:

          http://blog.khymos.org/2008/04/13/ice-cubes-and-air-bubbles/
           
          Citera
          Carl
          Inlägg 16-05-2008, 08:33
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 222
          Medlem sedan:
          18-04-2007
          Medlem nr: 9 850



          Hi!
          kul fråga! Undra hur klara man kan göra is kuber hemma?
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 17:52
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon