CITAT (Markus_H @ 24-07-2008, 16:41)

Hur det än är så är växter biologiskt nedbrytbara och går att återvinna som jord

Något man borde fundera över när man köper växthusodlade snittblommor från när och fjärran är; hur har man värmt växthuset, olja, fotogen???? hur mkt CO2 blir det och hur mkt vatten har man förbrukat och inte minst förgiftat? Vatten är ju en bristvara ju längre söderut man kommer.
Men ju längre söderut du kommer desto mindre energi (värme) går det åt, det är av naturliga förklaringar varmare söderut. Men besprutning, vattning, förpackning, transport, kylförvaring, det sistnämnda är det är det viktigaste när det gäller snittblommornas hållbarhet, tillsammans med vatten, dessa faktorer ska man nog ta i beaktande när man köper snitt, och givetvis gäller detta även krukväxter. Men grönsaker, tomater och gurka tex., är ju storslukare av vatten, riktiga miljöbovar, även här i Sverige. Visst smakar det ljuvligt med egenhändigt drivna tomater och gurkor men....