Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > kålväxter, förvällning förvaring
          katah
          Inlägg 26-07-2008, 12:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          Nu har jag många olika kålsorter på gång och funderar hur jag skulle förvara dom på bästa sätt.
          Jag är lite osäker om hur man förväller grönsaker till infrysningen och frågar nu praktiska råd.

          Läste någonstans att man skulle förvälla 1 liter rotfrukter i 4 liter vatten och 4 matsked salt .
          Stämmer detta även till blomkål, broccoli och kålrabbi ?

          Hur små bitar ska man dela dom ?
          om man har bitar ca. 3 X 3 cm gäller då koktiden 1-2 minuter ?

          Kan man vänta med att skörda kålrabbin eller blir smaken sämre om man väntar ?

          Alla mina ovannämda kålen är färdiga NU samtidigt och det har jag förståt att blomkål och broccoli går inte vänta med ( att de går i blom )
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 18:07
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon