Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hjälp med att hitta recept på inlagd chili, utan socker
          Ramred
          Inlägg 26-07-2008, 15:30
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Behöver er hjälp med att hitta recept på lagen till inlagd chili utan socker. Vet att jag läst nån stans där det bara var vatten, ättika och salt. Och att man kunde använda lagen varm eller kall.
          Kan inte för mitt liv hitta det nu, har sökt här Odla och googlat. (Kommer inte ihåg var jag läst det) Inget resultat.
          Någon som kan tänkas veta proportionerna?
           
          Citera
          Ramred
          Inlägg 27-07-2008, 09:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Ingen som vet? Det är svårt att gissa sig till hur mycket salt det ska vara, så jag skulle verkligen uppskatta lite hjälp med detta.

          /Birgit
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 10-09-2008, 12:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Hej.
          Jag ställde också frågan men fick inget svar.
          I de burkar man kan köpa färdiga (santa maria t.ex) så är det bara salt och vatten.
          Jag tror du kan göra så här:
          Blanda vatten och salt i en kastrull och koka upp det. Smaka sen och se vad du tycker. Sen lägger du bara i skivad chili och kokar i 5 minuter.
          Jag gjorde just en laddning Jalapeno och jag hade:
          3-4 Jalapeno
          1 dl vatten
          1 dl äppelcidervinäger
          1 msk socker (åja, jag tog lite mer efter ha smakat av lagen)
          1 tsk salt
          Sen kokade jag i ca 5 minuter, och smakade lite lite av lagen... Bifogad fil  lmao.gif ( 4.52k ) Antal nedladdningar: 17
          Ha ha ha Bifogad fil  roll.gif ( 5.29k ) Antal nedladdningar: 25
          Va STARKT det blev! Men jättegott! Jag tror du kan göra likadant, fast utan socker. Prova vettja biggrin.gif
          Men peta inte i ögat sen -cry-.gif

          Redigerat av Chamomille: 16-09-2009, 09:49


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Ramred
          Inlägg 10-09-2008, 12:32
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Tack för tipset.
          Jag fick letat reda på ett recept på nån amerikansk sida till slut. Har lagt in hela, men har inte smakat dom ännu. Dom står och "gottar sig" i kylskåpet. Snart dags att använda dom...
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 10-09-2008, 12:35
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Ramred @ 10-09-2008, 13:32) *
          Tack för tipset.
          Jag fick letat reda på ett recept på nån amerikansk sida till slut. Har lagt in hela, men har inte smakat dom ännu. Dom står och "gottar sig" i kylskåpet. Snart dags att använda dom...

          Vad hade du för recept? Det skulle ju vara kul att lägga in hela också. Jag gillar skarpt dom som man får till Kebab...
          Vad hade du för sorts chili?


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Ramred
          Inlägg 10-09-2008, 12:49
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Här är det som jag använde mig av. "Pickling salt" är salt utan jod. Färgen ska tydligen hålla bättre på frukten om man använder det. Jag la in gröna jalapenos.

          (Var från en australisk sida, inte amerikansk)
          This recipe is for approximately 900g of chillies. We soak the chillies overnight in the brine first as it keeps the chillies crisper when pickled.

          Brine
          • 3 cups water
          • 1 cup pickling salt
          Combine the salt and water. You don't want holes/slits in your chillies yet. Cover the chillies with the brine in a bowl and put a plate or something similar over them to keep the chillies submerged. Soak the overnight then drain, rinse well, and dry.

          Pickling Solution
          • 3 cups white vinegar
          • 3 cups water
          • 3 teaspns pickling salt
          Poke two or three small holes in top of each chilli and pack them tightly in sterilized jars leaving 1cm at the top of the jar.

          In a saucepan, combine the water, vinegar, and salt. Bring the solution to a boil and then pour over the chillies, leaving no space at the top. Remove trapped air bubbles.

          Store for 4 to 6 weeks in a cool, dark place before serving.



           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 10-09-2008, 13:08
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Ahh, det blir nog gott (och starkt). Tack för receptet! Det ska jag prova att göra smile.gif
          Du måste meddela sen när du smakat.


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Ramred
          Inlägg 12-09-2008, 09:37
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Smakade på dom till middagen igår, och tyckte dom var suveränt goda. Dom har stått i kylskåpet ca 6 veckor nu. Ganska så heta, men det är bara gott tycker jag. Hårda och fina i konsistensen.
          Tror jag ska köra en omgång till, men skivade i lagen. Dom som är kvar på plantorna är inte så fina i utseendet.
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 12-09-2008, 09:55
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Kul!
          Jag ska lägga in ett gäng snarast. Bara jag kommer till stormarknaden som har Jalapeno... smile.gif

          Edit: Ja, starkt ska det vara. Det är kul och gott!

          Redigerat av Chamomille: 12-09-2008, 09:56


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 13-09-2008, 22:51
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Vad är toppen på chili ("Poke two or three small holes in top of each chilli"), skaftänden eller spetsen?


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Ramred
          Inlägg 14-09-2008, 08:54
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 3 297
          Medlem sedan:
          12-01-2008
          Medlem nr: 13 580



          Jag stack några hål runt om det "tjockaste" nästan vid stjälken.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 19:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon