Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tomater i frost
          Trädgårdsmannen
          Inlägg 05-09-2003, 13:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 655
          Medlem sedan:
          17-02-2003
          Medlem nr: 768



          Hej,

          Hur är det när tempen kryper under nollan - kan man låta tomaterna som ännu inte är tillräckligt röda och granna sitta kvar - eller är det bara att anse dem "körda"?


          --------------------
          Hälsar

          "Trädgårdsmannen"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          Annki
          Inlägg 06-09-2003, 11:56
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 978
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 40



          Körda är de inte! Häng upp hela tomatrankan i ett soligt fönster och hoppas på att de eftermognar. Eller gör som jag tänkt göra i år - syltade gröna tomater!


          --------------------
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 06-09-2003, 15:36
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Gröna tomater eftermognar i rumstemperatur i mörkt skafferi.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          sanna
          Inlägg 06-09-2003, 16:40
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 952
          Medlem sedan:
          03-04-2003
          Medlem nr: 1 052



          Annki!

          Recept på syltade gröna tomater, om jag får be?!?!

          Sanna tongue.gif


          --------------------
          Sanna!
           
          Citera
          Annki
          Inlägg 06-09-2003, 20:56
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 978
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 40



          Okey! Syltade tomater:

          För att fixa Syltade Tomater skall du....

          Välja små, jämnstora, gröna och fasta tomater. Snoppa och skölj tomaterna.

          Pricka skalen, t ex med en nål. Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem 2-3 min.. Häll upp dem i sil eller durkslag och låt dem rinna av. Koka
          upp lagen. Lägg i tomaterna och låt dem koka på svag värme tills de är
          mjuka, 5-10 min.. Lägg tomaterna i rena varma glasburkar. Koka ihop lagen utan lock på kraftig värme, ca 5 min.. Häll den över tomaterna och sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1-2 veckor.

          Ingredienser....
          1 kg gröna tomater
          1 1/2 liter vatten

          Lag....
          2 dl ättikssprit
          3 dl vatten
          3 dl socker
          10 kryddnejlikor
          1 bit kanel

          Hållbarheten är ca 1 år.

          Måste erkänna att jag fick detta recept av min kusin Eva som är MYCKET mer "matmamma" än jag. Hon lovar att de blir goda! Så jag ska testa!


          --------------------
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd
           
          Citera
          sanna
          Inlägg 07-09-2003, 11:32
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 952
          Medlem sedan:
          03-04-2003
          Medlem nr: 1 052



          Tack Annki och tack även kusin Eva! smile.gif

          Det verkar ju tyvärr inte bli så väldigt många röda tomater hemma hos mig i år...däremot enorma mängder
          gröna.

          Det bästa man kan göra är alltså att tänka POSITIVT biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ha-ha-ha-haaa...och fundera ut alla goda saker man kan göra med de gröna istället!

          Fler recept, någon?
          Eller ska jag flytta mig till receptavdelningen, kanske?

          Vad serverar man de syltade tomaterna till , förresten? Kött, kanske? Vilt?
          Det skulle kunna bli lite piffigt.

          Hälsningar Sanna smile.gif


          --------------------
          Sanna!
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 08-09-2003, 07:43
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Jag har vinterdille på syltade egna tomater. Det kan bli som med oliver eller godis - att man inte kan sluta äta.

          Jag använder syltade tomater till helt olika slags mat. Gör man en stark blandning kan man använda dem som pepperoni, dvs i sallader, till annan mat som en kryddgrönsak. Syltade små tomater i pasta går lika bra som capris och oliver.

          Jag har haft många mogna tomater men har också många gröna kvar. AV dem ska jag göra syltade tomater, chutney och grön tomatmarmelad.

          Till syltade tomater är det gott med lite olika kryddning om man gör flera burkar. Man kan stoppa kanel och kardemumma i ena och kanel och pepparkorn i andra burken och en kvist rosmarin i den tredje.

          Jag kokar inte tomaterna och inte så länge som Annkis recept. Tycker de ska vara hela och aningen fasta. Sammanlagda tiden i sjudande vatten blir kanske 2 minuter, inte mer. Sedan mjuknar de också i burken.

          Hållbarheten om man decinficerar brukarna är lång, 3 år inget problem med sval mörkerförvaring.


          --------------------
           
          Citera
          sanna
          Inlägg 08-09-2003, 11:31
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 952
          Medlem sedan:
          03-04-2003
          Medlem nr: 1 052



          Smask, mums.... tongue.gif tongue.gif tongue.gif
          Nu är det definitivt dags för lunch när du börjar prata om så där goda saker!!!

          /Sanna smile.gif


          --------------------
          Sanna!
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 08-09-2003, 11:53
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (sanna @ 07-09-2003, 12:32)
          Fler recept, någon?

          Hälsningar Sanna smile.gif

          Stekta gröna tomater

          http://www.borssen.com/visa_recept.asp?ID=58&Meny=3
          http://w1.490.telia.com/~u49007148/recept/...ronatomater.htm

          Syltade tomater:

          http://www.fruktogront.se/recept/asp/r_mall.asp?ID=304
          http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?a=4188


          Salsa verde:

          http://home.swipnet.se/~w-57250/saser/salsaver.html

          Tomatmarmelad:

          http://www.icakuriren.se/mat/recept.html?i...%F6na%20tomater

          Tomatchutney:

          http://www.icakuriren.se/mat/recept.html?i...%F6na%20tomater

          Varm smörgås med grön tomat:

          http://www.icakuriren.se/mat/recept.html?i...%F6na%20tomater
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 20:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon