| 
			
			 
				200 gram hallon, frysta eller färska 1 msk färskpressad citronsaft 2 dl vispgrädde 2 1/2 dl socker
 
  Är hallona frysta, låt dem tina i en sil, passera dem därefter genom att pressa bären med en sked. Pressa färska bär på samma sätt. Mär upp den släta hallonpuren, det bör bli 1 dl.
  Häll hallonpuren i en kastrull tillsammans med de övriga ingredienserna. Värm upp under omrörning tills sockret smält och koka därefter kolasmeten tills den klarar kulprovet. Har du termometer bör smeten hålla 123-124 grader.
  Häll smeten i en form c:a 20x20 cm klädd med smörpapper. Ställ kallt att stelna. Klipp den kalla kolan i bitar och slå in i tex. cellofan.
  Smaklig spis!  
				
				
				
			 
			
			
  -------------------- 
 Killerq Mini Wrigg.jpg  
					
		 |