FIKONMARMELAD 250 g torkade fikon 2 1/2 dl vatten 2 dl rödvin 1/2 dl muscovadoråsocker 2 kanelstänger 1 lagerblad
Gör så här 1. Blötlägg fikonen i vatten ca 1 timme. 2.Ta upp fikonen, skär bort skaften och hacka dem. Lägg fikonhacket i en kastrull och tillsätt vatten, rödvin, socker och kryddor. Låt sjuda utan lock 20-25 minuter. Känns marmeladen för tjock, tillsätt mer vatten under koktiden.
FIKONDESSERT 400 gram torkade fikon 2 dl Dansukker Culinary Syrup med rödvinssmak 1 dl äppeljuice 1 tsk kanel, malen
Tillagning 1. Lägg fikon, culinary syrup, äpplejuice och kanel i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter.
2. Fikonen serveras ljumna eller kalla med en klick lättvispad grädde, Crème fraiche eller vaniljglass.
Smakar även förträffligt till en bit ost, t ex gorgonzola
Fikondessert 4 portioner 8 fikon 0.5 burk (125 g) mascarponeost 2 dl grekisk yoghurt 1 msk florsocker 0.5 kruka färsk mynta 3 msk strösocker
Mosa samman mascarponeost, yoghurt och socker.
Dela fikonen och fläk upp dem. Mosa samman socker och myntablad i en mortel, strö det gröna sockret över fikonen. Servera med en klick mascarponemousse.
Redigerat av Pia L: 08-09-2008, 10:32
--------------------
Frihet är att ha modet att följa sina känslor.
|