Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Björnbärssylt, Den blev för lös.
          Chamomille
          Inlägg 14-09-2008, 19:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Sitter här med 3 liter Björnbärssylt som är som saft i konsistensen. Jag har ingen pektin hemma och undrar då - kan jag använda potatismjöl? Jag hittar inte någonstanns på nätet att man kan det till sylt, bara till saftsåser och krämer. Kan man använda potatismjöl? Om inte, varför? g.gif

          Redigerat av Chamomille: 14-09-2008, 19:28


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          netaave
          Inlägg 14-09-2008, 20:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Chamomille @ 14-09-2008, 20:27) *
          Sitter här med 3 liter Björnbärssylt som är som saft i konsistensen. Jag har ingen pektin hemma och undrar då - kan jag använda potatismjöl? Jag hittar inte någonstanns på nätet att man kan det till sylt, bara till saftsåser och krämer. Kan man använda potatismjöl? Om inte, varför? g.gif


          Använder du potatismjöl blir det kräm, vilket iofs är gott.
          Jag gör alltid min björnbärssylt med syltsocker för den är nästan omöjlig att få i syltkonsistens annars.


          --------------------


           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 14-09-2008, 21:07
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (netaave @ 14-09-2008, 21:23) *
          Använder du potatismjöl blir det kräm, vilket iofs är gott.
          Jag gör alltid min björnbärssylt med syltsocker för den är nästan omöjlig att få i syltkonsistens annars.

          Jo, syltsocker skulle man ju ha använt. Jag hade ingen. Men potatismjöl... Krämkonsistens kanske är bättre än saft? Frågan är ju ifall det inte är bra eftersom det inte föreslås att man ska använda det i sylt... confused.gif Jag ska köpa pektin i morrn och koka om en stund. smile.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 14-09-2008, 21:33
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Fick ett tips av en kompis på telefon att det ska finnas något som heter melatin som tydligen funkar för att göra sylt utan kokning. Det kanske kunde vara nåt? Vet dock inte alls vad det innehåller, gissar på gelatin med tanke på namnet.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 14-09-2008, 21:53
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Aha. Undras ifall jag kan ha i det istället för pektin? Sylten är ju kokt och avsvalnad nu. Jag läste i en kokbok att man kan tillsätta pektin i efterhand och koka om sylten ifall den är lös. Ska kolla i morrn på melatin också smile.gif Tack för tipset!


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          KURT
          Inlägg 15-09-2008, 06:17
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag tror att melatin innehåller karragenan (E407), johannesbrödkärnmjöl (E410) samt konserveringsmedel. Det ena förtjockningsmedlet är altså agar från tång, och det andra från fröna till johannebrödträdet.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 21-09-2008, 13:40
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Kolla bara så du köper rätt så det inte blir gelé istället. Men det går utmärkt att koka om och tillsätta pektin som finns i Certo Fruktpektin. På den påsen står hur du ska förfara om din sylt blivit för lös.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 16:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon