Knäckig äppelpaj
Skala äpplena, ta bort kärnhus, klyfta dom sedan och lägg i en form. Jag täcker botten på formen med äpplen. Strö över knappt 0,5 dl socker och 1 tsk potatismjöl. (Jag tror man kan utesluta sockret eftersom knäcktäcket är sött. Jag har inte testat det men tänker göra så nästa gång)
Smält 150 g smör, häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastullen från plattan.
Blanda detta: 2 dl mjöl 2,5 dl havregryn 1 tsk bakpulver 2 dl socker
Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över äpplena, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljglass eller vaniljvisp. Mums!!
Jag har förut använt rabarber istället för äpplen. Det blev också jättegott men då behöver man strö på sockret eftersom rabarberna är sura.
--------------------
Irene sår och odlar i zon 3
|