prova blanda chutneyn med turkisk youghurt till en kall sås till bl.a.stekt i grillat kött.
1 finhackad rödlök 1 finhackad vitlöksklyfta 1 dl äppelcidervinäger 0.5 dl vatten 0.5 dl rödvinsvinäger 2 tsk riven ingefära 1 mediumstark chili urkärnad o finhackad 1 dl strösocker 300 gr färsk mango, skalad i tunna strimlor 150 gr syrligt äpple, skalad i tunna strimlor 1 rödlök i fina klyftor 1 tomat, urkärnad i tunna klyftor 1 dl finhackad färsk koriander 1 tsk brunt senapsfrö salt
Bryn sockret till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt den hackade rödlöken, chili, ingefära och senapsfrö. Slå på vattnet och bägge sorternas vinäger. Tillsätt frukten och sjud alltsammans i 30 min utan lock tills det tjocknar. Rör ner den klyftade rödlöken och koka några minuter till. Kyl alltsammans och rör därefter ner tomaterna och koriandern, smaka av med salt.
--------------------
|