Det är dags för den årliga höstmiddagen. Jag har vant de äldre släktingarna med att bjuda på middag i stället för FarsDagspresenter och nu har det blivit en tradition som dom ser fram mot. Förr har jag haft gås men nu är släkten större så vi blir 12-14 personer, inga barnportioner, så gåsen räcker inte. Om jag minns rätt så räcker en gås om 5 - 5.5 kg till 8 personer, 10 om dom inte äter så mycket. Nån gång har jag haft två ankor. Men dom väger max runt 2.5 kg st så det blir ungefär samma. Senaste två åren har jag inte bjudit på fågel.
?? Vad gör jag? Köpa två gäss (kostar en förmögenhet!)? En gås är dessutom stor så det lär inte gå in två i ugnen. Kan jag steka fåglarna en dag i förväg och ta dom en och en? Blir det gott? En del av upplevelsen är ju att det doftar så gott i hela huset med stekt gås.
Hur gör ni när ni har gåsmiddag? Hur lägger ni upp logistiken för att inte stå med allt samtidigt som gästerna kommer? Jag brukar alltid vara sen så jag behöver tips om hur jag förarbetar.
--------------------
Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
|