Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Godaste kakan till glöggfest?
          Eva i Höga
          Inlägg 12-11-2008, 18:01
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Jag mosar bara ädelosten med creme fraiche så det blir lagom bredbart. Man kan istället för ädelost ta gorgonzola som nån föreslog. Kan tänka mig att det är ändå godare.
          Man kan ha detta i en skål så kan gästerna själv bre det på pepparkakorna, mindre jobb för dig och gästerna väljer hur mycket kräm de vill ha på sin kaka.


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 12-11-2008, 21:19
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Och jag tycker det blir bättre att blanda osten (ädel- eller chevre) med kesella, den 10%-iga. Ostarna är ju rätt fela i sig och kesellan är lite stadigare än CF.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 13-11-2008, 14:22
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Æbleskiver är gott till glögg. Även de färdigköpta (djupfrysta) är goda.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Margaretha
          Inlägg 09-12-2008, 16:35
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 1 057
          Medlem sedan:
          02-05-2003
          Medlem nr: 1 309



          CITAT (*Ulrica* @ 12-11-2008, 16:32) *
          Jag har hittat flera recept. Men jag tror mest på detta:

          Pepparkaksrulltårta med lingonkräm

          Pepparkakan:
          3 ägg
          1 ½ dl strösocker
          2 dl vetemjöl
          1 tsk mald ingefära
          2 tsk mald kanel
          1 tsk mald kryddnejlika
          1 tsk finstött kardemumma
          ½ tsk bikarbonat
          2 msk filmjölk eller yoghurt

          Smörkräm till fyllning:
          200 g smör
          2 ägg
          1 dl strösocker
          ca 2 dl rårörd lingonsylt

          Alternativ:
          1) Byt ut lingonsylten mot ett paket saffran.
          2) 1 burk kesella (250 g) blandas med ca 1 ½ dl rårörd lingonsylt.

          Gör så här:
          - Sätt ugnen på 250 grader.
          - Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i ägg- och sockerblandningen. Rör slutligen ner filmjölken.
          - Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
          - Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Om rulltårtan har svårt att lossna från bakplåtspappret (som använts vid gräddningen) kan du pensla med kallt vatten på baksidan och lossa försiktigt.
          - Täck kakan med en en lätt fuktad handduk och låt den svalna ordentligt innan smörkrämen breds på..
          -Blanda ihop ingredienserna så här: Vispa smöret ordentligt. Häll under vispning i sockret. Blanda till sist i äggen - fortsätt att vispa.
          -Rulla ihop och skär i bitar. Njut.


          Verkar jättegott. Du menar väl att lingonsylten också ska röras ner i smörkrämen? Och inte serveras bredvid? g.gif
           
          Citera
          *Ulrica*
          Inlägg 09-12-2008, 16:47
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Säkert. Eller så gör man som man vill... vet inte... testade inte det receptet.

          Jag bestämde mej iställer för att göra jul-cupcakes!
          Jag har gjort en sorts muffins med pepparkakssmak och en sort med saffranssmak.
          På de med pepparkakssmak ska det vara frosting av smör-kesella-florsocker och de med saffran vit choklad-kesellafrosting!

          Jag tar bilder på fredag när de är färdiga!
           
          Citera
          Margaretha
          Inlägg 09-12-2008, 21:06
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 1 057
          Medlem sedan:
          02-05-2003
          Medlem nr: 1 309



          Det blir säkert festligt. Jag brukar göra muffins med pepparkakskryddor och vid serveringen sätta på lite kristyr - som jag förvarar i en burk i kylen - och i den några frusna lingon! Det ser också trevligt ut!
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 10-12-2008, 08:43
          Länk hit: #27


          Gäster






          Detta är en god och lättbakad kaka som passar fint till glögg. Ta mycket kardemumma för mycket smak. tummenupp.gif Helst färskstött, men färdigmalen går säkert också bra.

          Farmor Saras Kardemummakaka

          5 dl vetemjöl

          2 dl socker

          2 tsk bakpulver

          2 tsk stött kardemumma

          125 gr margarin

          1 ägg

          1,5 dl mjölk



          Garnering:

          2 msk pärlsocker

          (ev. 10 st hackade mandlar)



          Smörj en rund, slät form med margarin och "bröa" den.

          Sätt ugnen på 175 grader.

          Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

          Mät av det kalla margarinet och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna.

          Vispa eller skaka ihop ägget med mjölken och häll blandningen i bunken.

          Rör om ordentligt.

          Bred ut smeten i formen och strö på pärlsocker och eventuellt också hackad mandel.

          Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen cirka 45 minuter.

          Stjälp upp kakan sedan den svalnat något och vänd den med rätan upp.
           
          Citera
          Pote2illa
          Inlägg 11-12-2008, 15:14
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 157
          Medlem sedan:
          01-10-2008
          Medlem nr: 19 210



          Vad är det ni sysslar med egentligen? Hemfridsbrott skulle jag vilja säga. Hade planerat så noga för att fira
          Nobeldagen liksom många år tidigare. Men därav blev platt intet. Inte hade min kläddesigner tid med mig - alltså ingen ny galaklänning. Inte hann jag laga festmaten heller och det beror på er. Jag fastnade på alla era trevliga recept och roliga kommentarer. Lite kanske jag får skylla på min dåliga karaktär.

          Hur som helst jag hade säkert roligare än alla prominenta gäster i Stockholm. Hoppas på repris nästa år.

          angel_not.gif smiley_small_hug.gif Pote2illa
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 13-11-2025, 15:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon