Har haft för vana att baka denna kaka till jularna under de senaste 20 åren dock inte alla år men lite nu och då 225 g röda coktailkörsbär 2,5 dl russin 2 dl wisky* 175g smör 3 dl strösocker 1 dl farinsocker 3 ägg 200 g valnötter 6 dl vetemjöl 2 tsk bakpunver 1 kryddmått malen muskot
Lägg körsbär och russin i wiskyn över natten Smöra/stöa en 2liters kakform sätt ugnen på 150 grader rör socker farin och smör luftigt tillsätt en ägg gula i taget rör in ordentligt blanda de hackade nötterna och bakpulvret i mjölet blanda ägg/socker med mjölblandningen och wisky/russin "geggan" Vispa äggvitorna till HÅRT skumm tar ca 5 minuter med elvisp vänd ner äggvitan försiktigt i smeten häll i formen grädda i ca 2 timmar i 150 graders ugn, mitten
Vält upp kakan och linda in den i folie låt stå minst 2 dagar
* huruvida det ska vara den ena eller andra sortens wisky spelar ingen roll det står faktiskt i receptet att det går bra med apelsinjos
Redigerat av LasseB: 25-11-2008, 09:51
|