Har haft för vana att baka denna kaka till jularna under de senaste 20 åren dock inte alla år men lite nu och då
225 g röda coktailkörsbär
2,5 dl russin
2 dl wisky*
175g smör
3 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 ägg
200 g valnötter
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpunver
1 kryddmått malen muskot
Lägg körsbär och russin i wiskyn över natten
Smöra/stöa en 2liters kakform
sätt ugnen på 150 grader
rör socker farin och smör luftigt
tillsätt en ägg gula i taget rör in ordentligt
blanda de hackade nötterna och bakpulvret i mjölet
blanda ägg/socker med mjölblandningen och wisky/russin "geggan"
Vispa äggvitorna till HÅRT skumm tar ca 5 minuter med elvisp
vänd ner äggvitan försiktigt i smeten
häll i formen
grädda i ca 2 timmar i 150 graders ugn, mitten
Vält upp kakan och linda in den i folie låt stå minst 2 dagar
* huruvida det ska vara den ena eller andra sortens wisky spelar ingen roll det står faktiskt i receptet att det går bra med apelsinjos