Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Ljumma rödbetor
          netaave
          Inlägg 01-12-2008, 16:13
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Går utmärkt att göra på gamla betor o utan ruccolan också.

          Ljumma rödbetor m fetaost och ruccola
          Till 4

          700 gr färska rödbetor
          200 gr fetaost
          70 gr ruccola
          2 msk olivolja
          balsamvinäger, gärna den krämiga
          flingsalt och svpeppar

          Skär blasten av rödbetorna och borsta försiktigt under rinnande vatten, skalet ska vara kvar.
          Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka under lock tills dom är mjuka ca 45 min.
          Häll av vattnet genom ett durkslag och spola dem med kallt vatten, skalen går då att gnida av. (Använd handskar)
          Klyfta rödbetorna varma och lägg dom i en skål.
          Blanda balsamvinäger och olivolja, slå det över och rör om.
          Salta och peppra generöst över.
          Bottna ett fat med ruccola, lägg rödbetsklyftorna över.
          Smula fetaosten och strö på den.
          Droppa till sist lite balsamvinäger över alltihop.
          Servera dem direkt, fortfarande ljumma med lite gott bröd till.


          --------------------


           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 01-12-2008, 16:43
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Det låter fantastiskt gott! yes.gif


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 01-12-2008, 16:50
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          När man skall använda rotsaker t ex i sallad kan det ofta bli godare att ugnsbaka dem, i stället för att koka dem. Det märker man också om man gör t ex potatissallad, smaken blir mera koncentrerad, enda nackdelen är att det är lite bökigare att skala dem efter att man ugnsbakat dem.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 20:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon