Går utmärkt att göra på gamla betor o utan ruccolan också.
Ljumma rödbetor m fetaost och ruccola
Till 4
700 gr färska rödbetor
200 gr fetaost
70 gr ruccola
2 msk olivolja
balsamvinäger, gärna den krämiga
flingsalt och svpeppar
Skär blasten av rödbetorna och borsta försiktigt under rinnande vatten, skalet ska vara kvar.
Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka under lock tills dom är mjuka ca 45 min.
Häll av vattnet genom ett durkslag och spola dem med kallt vatten, skalen går då att gnida av. (Använd handskar)
Klyfta rödbetorna varma och lägg dom i en skål.
Blanda balsamvinäger och olivolja, slå det över och rör om.
Salta och peppra generöst över.
Bottna ett fat med ruccola, lägg rödbetsklyftorna över.
Smula fetaosten och strö på den.
Droppa till sist lite balsamvinäger över alltihop.
Servera dem direkt, fortfarande ljumma med lite gott bröd till.