Full version: Ljumma rödbetor
netaave
Går utmärkt att göra på gamla betor o utan ruccolan också.

Ljumma rödbetor m fetaost och ruccola
Till 4

700 gr färska rödbetor
200 gr fetaost
70 gr ruccola
2 msk olivolja
balsamvinäger, gärna den krämiga
flingsalt och svpeppar

Skär blasten av rödbetorna och borsta försiktigt under rinnande vatten, skalet ska vara kvar.
Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka under lock tills dom är mjuka ca 45 min.
Häll av vattnet genom ett durkslag och spola dem med kallt vatten, skalen går då att gnida av. (Använd handskar)
Klyfta rödbetorna varma och lägg dom i en skål.
Blanda balsamvinäger och olivolja, slå det över och rör om.
Salta och peppra generöst över.
Bottna ett fat med ruccola, lägg rödbetsklyftorna över.
Smula fetaosten och strö på den.
Droppa till sist lite balsamvinäger över alltihop.
Servera dem direkt, fortfarande ljumma med lite gott bröd till.
Aqvakul
Det låter fantastiskt gott! yes.gif
KURT
När man skall använda rotsaker t ex i sallad kan det ofta bli godare att ugnsbaka dem, i stället för att koka dem. Det märker man också om man gör t ex potatissallad, smaken blir mera koncentrerad, enda nackdelen är att det är lite bökigare att skala dem efter att man ugnsbakat dem.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon