Nu har jag börjat planera för nästa års odling av chili. Det är hög tid att börja beställa fröer om man vill komma igång i januari. Vore spännande att höra vilka "måste sorter" ni har tänkt odla. De jag direkt känner som självklara är:
Anaheim - användbar mild sort som även barnen äter. Hungrian Hot Wax - Jättegod stekt i olja med grovsalt till kött. Lagt in som fefferoni. Min favorit! Aji Blanco Crystal - Ingår i tomatsåsen jag gör. Prövat att torka. Espelette - Torkat.
Dessa funderar jag på att pröva i år: Lemon Drop eller Hot Lemon. Vilken är mildare, mera användbar? Jalapeno - Vore kul att prova röka. Annan användning? Jamaican Bell - Är det en väldigt sen sort? Bor långt upp i norr med kort sommar.
Andra spännande sorter ni inte kan vara utan eller rekomenderar att man provar. Måste säga att jag har fått bra skörd två år i rad nu trots att jag bor i Västerbotten, och trots att tomaterna inte gått fram så bra.
Sara
--------------------
Hemsida www.katalidengard.se
|