Så var det dags för ett större släktkalas igen. Denna gången blir vi 18-20 personer, inga småbarn (men heller inga tonårspojkar). Jag har tänkt mig middag vid sittande bord, inte buffe.
Så här tänker jag mig menyn:
Förrätt: Mja, snarare ngt gott tilltugg till bubbeldrickan. Funkar det tex med småkrustader med någon smaksatt mjukost i? Har ni andra förslag som inte kräver att jag står i köket så mycket?
Huvudrätt: Fransk köttgryta (kan inte stava till Bouf Bourg....) med ris och blandad grönsallad.
Jag har en 10-litersgryta. Räcker den att koka riset i? Hur mycket ris skall jag beräkna? Till köttgrytan får jag ha två kärl.
Dessert: Här har jag tänkt mig en kula mangosorbet med en liten skiva mango på att servera i små glas. Förpackningarna med mangosorbet är på 0,5 liter. Hur många förpackningar behöver jag till 20 pers?? Räcker en förp till 3 kulor?
Sen blir det kaffe och gräddtårta och där har jag inga problem, tack o lov

Det här med att beräkna mängder är så svårt! Jag skall handla i morgon torsdag och jag är väldigt tacksam för input!
Edit: Middagen är nu på lördag.
Redigerat av Bee: 25-02-2009, 09:52