CITAT (Ingrid Zon3 @ 15-03-2009, 21:40)

Fick gäster idag lite oförhappandes och fick slänga ihop söndagmiddag på vad som fanns hemma. Desserten blev glass med romplommon (lade plommon i rom i somras, frös in frukten efter att ha fiskat upp den) och chokladsås. Hade inte tänkt på det här receptet på evigheter, men jisses vad god den är. Speciellt som jag hade lite "tjusigare" kakao hemma.
1,5 dl kakao
1,5 dl strösocker
1 dl vatten
Alltihop vispas ihop i kastrull och kokas upp. Klart!
Är det nån som har ett bättre recept på chokladsås?
Rester (??) kan man göra drickchoklad på, en klick sås blandas med varm mjölk och en liten slatt konjak för den som så hava kan - och har åldern inne.
Det lät smarrigt, Ingrid! Men vad är "tjusigare" kakao..?
Jag kan inte så många fabrikat... Fazer, Mazetti, ICA, och Coop... Vad finns det mer...?
Trodde alla smakade nästan likadant...