Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Chokladsås, finns det nån bättre?
          Ingrid Zon3
          Inlägg 15-03-2009, 21:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Fick gäster idag lite oförhappandes och fick slänga ihop söndagmiddag på vad som fanns hemma. Desserten blev glass med romplommon (lade plommon i rom i somras, frös in frukten efter att ha fiskat upp den) och chokladsås. Hade inte tänkt på det här receptet på evigheter, men jisses vad god den är. Speciellt som jag hade lite "tjusigare" kakao hemma.

          1,5 dl kakao
          1,5 dl strösocker
          1 dl vatten

          Alltihop vispas ihop i kastrull och kokas upp. Klart!

          Är det nån som har ett bättre recept på chokladsås? flirting.gif

          Rester (??) kan man göra drickchoklad på, en klick sås blandas med varm mjölk och en liten slatt konjak för den som så hava kan - och har åldern inne.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 15-03-2009, 22:18
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 15-03-2009, 21:40) *
          Fick gäster idag lite oförhappandes och fick slänga ihop söndagmiddag på vad som fanns hemma. Desserten blev glass med romplommon (lade plommon i rom i somras, frös in frukten efter att ha fiskat upp den) och chokladsås. Hade inte tänkt på det här receptet på evigheter, men jisses vad god den är. Speciellt som jag hade lite "tjusigare" kakao hemma.

          1,5 dl kakao
          1,5 dl strösocker
          1 dl vatten

          Alltihop vispas ihop i kastrull och kokas upp. Klart!

          Är det nån som har ett bättre recept på chokladsås? flirting.gif

          Rester (??) kan man göra drickchoklad på, en klick sås blandas med varm mjölk och en liten slatt konjak för den som så hava kan - och har åldern inne.


          Det lät smarrigt, Ingrid! Men vad är "tjusigare" kakao..? shy.gif
          Jag kan inte så många fabrikat... Fazer, Mazetti, ICA, och Coop... Vad finns det mer...?
          Trodde alla smakade nästan likadant... confused.gif
           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 15-03-2009, 22:33
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Oh nej, det finns bättre, men dyrare förstås. Köpte van Houten på teaffären sist på rekommendation.
          Sen finns ju Vahlrona kakao också, ännu dyrare och bättre.
          Det blir en oerhörd skillnad, som att jämföra blockchoklad med fin mörk choklad. Men som sagt, smakar det så kostar det.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 16-03-2009, 17:57
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Vad är det för färg på den "finare"? När jag köpt ekologisk kakao har jag lagt märke till att den är betydligt ljusare än den vanliga, undrar vad det beror på.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 16-03-2009, 21:29
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          På själva kakaon menar du? Kakaobrun wink.gif

          Skämt åsido, jag har också upplevt en som är både ekologisk och rättvisemärkt som klenare och nu när jag jämför så är färgen nästan gråbrun på den. Rädd att det kommer sluta med att jag kastar paketet och då är ju åtminstone den ekologiska delen missriktad. Det här är jättetrist och jag hoppas att det bara varit tillfälligheter som gjort det. Förhoppningsvis inser tillverkarna att det inte räcker med att vara politiskt korrekt man måste leverera kvalitet också. Jag gissar att det delvis har med rostningen att göra.

          Redigerat av Ingrid Zon3: 16-03-2009, 21:31


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          karlsdal
          Inlägg 17-03-2009, 12:26
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 217
          Medlem sedan:
          30-01-2008
          Medlem nr: 13 845



          Lika delar grädde, kakao och socker. Dvs 1 dl grädde, 1 dl kakao, 1 dl socker eller 3 dl grädde, 3dl kakao, 3dl socker, ja ni fattar va´? Koka ihop allt i kastrull på spisen. Väldigt nyttigt, och SUPERGOTT! Går säkert bra att smaksätta med rom eller nåt om man vill.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 07:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon