Full version: Chokladsås
Ingrid Zon3
Fick gäster idag lite oförhappandes och fick slänga ihop söndagmiddag på vad som fanns hemma. Desserten blev glass med romplommon (lade plommon i rom i somras, frös in frukten efter att ha fiskat upp den) och chokladsås. Hade inte tänkt på det här receptet på evigheter, men jisses vad god den är. Speciellt som jag hade lite "tjusigare" kakao hemma.

1,5 dl kakao
1,5 dl strösocker
1 dl vatten

Alltihop vispas ihop i kastrull och kokas upp. Klart!

Är det nån som har ett bättre recept på chokladsås? flirting.gif

Rester (??) kan man göra drickchoklad på, en klick sås blandas med varm mjölk och en liten slatt konjak för den som så hava kan - och har åldern inne.
Sussie F-Flower
CITAT (Ingrid Zon3 @ 15-03-2009, 21:40) *
Fick gäster idag lite oförhappandes och fick slänga ihop söndagmiddag på vad som fanns hemma. Desserten blev glass med romplommon (lade plommon i rom i somras, frös in frukten efter att ha fiskat upp den) och chokladsås. Hade inte tänkt på det här receptet på evigheter, men jisses vad god den är. Speciellt som jag hade lite "tjusigare" kakao hemma.

1,5 dl kakao
1,5 dl strösocker
1 dl vatten

Alltihop vispas ihop i kastrull och kokas upp. Klart!

Är det nån som har ett bättre recept på chokladsås? flirting.gif

Rester (??) kan man göra drickchoklad på, en klick sås blandas med varm mjölk och en liten slatt konjak för den som så hava kan - och har åldern inne.


Det lät smarrigt, Ingrid! Men vad är "tjusigare" kakao..? shy.gif
Jag kan inte så många fabrikat... Fazer, Mazetti, ICA, och Coop... Vad finns det mer...?
Trodde alla smakade nästan likadant... confused.gif
Ingrid Zon3
Oh nej, det finns bättre, men dyrare förstås. Köpte van Houten på teaffären sist på rekommendation.
Sen finns ju Vahlrona kakao också, ännu dyrare och bättre.
Det blir en oerhörd skillnad, som att jämföra blockchoklad med fin mörk choklad. Men som sagt, smakar det så kostar det.
Myosotis
Vad är det för färg på den "finare"? När jag köpt ekologisk kakao har jag lagt märke till att den är betydligt ljusare än den vanliga, undrar vad det beror på.
Ingrid Zon3
På själva kakaon menar du? Kakaobrun wink.gif

Skämt åsido, jag har också upplevt en som är både ekologisk och rättvisemärkt som klenare och nu när jag jämför så är färgen nästan gråbrun på den. Rädd att det kommer sluta med att jag kastar paketet och då är ju åtminstone den ekologiska delen missriktad. Det här är jättetrist och jag hoppas att det bara varit tillfälligheter som gjort det. Förhoppningsvis inser tillverkarna att det inte räcker med att vara politiskt korrekt man måste leverera kvalitet också. Jag gissar att det delvis har med rostningen att göra.
karlsdal
Lika delar grädde, kakao och socker. Dvs 1 dl grädde, 1 dl kakao, 1 dl socker eller 3 dl grädde, 3dl kakao, 3dl socker, ja ni fattar va´? Koka ihop allt i kastrull på spisen. Väldigt nyttigt, och SUPERGOTT! Går säkert bra att smaksätta med rom eller nåt om man vill.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon