Nu är jag så lyckligt lottad att min man tycker om att laga maten på vardagarna, men till helgerna vill han att jag lagar maten...
Jag har ju inte tid att stå vid spisen, då jag vill vara i min såbod och pyssla om mina små plantor då

och när våren kommer vill jag vara i trädgården...
I helgen gjorde jag ugnsbakad falukorv med grönsaker och potatismos.
Jag tycker om det men barnen har tröttnat...
Jag tar en falukorvsring skär "skivor" men jag skär inte rakt igenom så att alla skivorna "håller i hop"
I mellan varannan skiva presar jag ner senap, imellan dom andra skivorna stoppar jag ner en tunn skiva lök.
Ner med ringen i en ugnsform.
Kokar vatten och blandar till potatismos... som jag klickar upp runt om korven tar ett par nävar (tinar dom lite så dom inte är så blöta) frusta grönsaker från en påse, lite salt och peppar, hyvlar av flera skivor ost och lägger uppe på.
Detta tar inte många minuter
In i ugnen på 180 grader i ca 30-45 min.
Behöver inte stå vid spisen
Har ni några tips???
Redigerat av blomkronan: 24-03-2009, 22:30