Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Påskbuffe
          Annkina
          Inlägg 27-03-2009, 19:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          Vi ska ha släkten här på middag på påskafton och tänkte ha buffe. Men vad har man?

          Såhär långt har vi kommit på:

          Potatisgratäng el kokt potatis m kall sås
          Köttbullar
          Prinskorv
          sill
          ägghalvor med gojs på
          rökt el gravad lax m sås
          sallad
          bröd
          smör
          ost

          hemgjord glass till efterätt

          Bullar, kakor o tårta till kaffet


          --------------------
           
          Citera
          mojan
          Inlägg 27-03-2009, 20:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 785
          Medlem sedan:
          18-03-2007
          Medlem nr: 9 395



          Lite vårligt: kokt sparris, rädisor

          Räkor?


          Öl, påskmust ev snaps om så önskas

          Till kaffet: Sk Påskbakelse, dvs en rulltårtbit med grädde och en konserverad aprikos på (liknar ett ägg).



          --------------------
          Zon 3
           
          Citera
          Annkina
          Inlägg 27-03-2009, 20:47
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          CITAT (mojan @ 27-03-2009, 20:19) *
          Lite vårligt: kokt sparris, rädisor

          Räkor?
          Öl, påskmust ev snaps om så önskas

          Till kaffet: Sk Påskbakelse, dvs en rulltårtbit med grädde och en konserverad aprikos på (liknar ett ägg).


          Har aldrig kokt sparris, men det kanske inte är så svårt. smile.gif

          Rädisor kan man kanske ha att garnera med?

          Räkor funderar jag på att lägga på ägghalvorna.
          Har du/ni nått annat tips på vad man kan göra med räkorna så mottages det gärna.


          --------------------
           
          Citera
          mojan
          Inlägg 27-03-2009, 21:21
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 785
          Medlem sedan:
          18-03-2007
          Medlem nr: 9 395



          Köp FÄRSK grön sparris. Skölj. Behöver inte skalas. Koka några minuter i vatten med lite salt (den ska ha tuggmotstånd). Njut!

          Rädisorna skulle jag bara lägga i en skål, att äta som de är.

          Visst kan man ha räkor på äggen. Man kan också ha svart och röd rom på äggen. (Det finns fusk, du behöver inte köpa äkta rysk. biggrin.gif

          Räkorna kan man också lägga, oskalade i en skål. Sen får vara och en skala, eller blir det för pilligt? Ha i så fall skål för skalen framme.


          --------------------
          Zon 3
           
          Citera
          Annkina
          Inlägg 27-03-2009, 22:14
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          CITAT (mojan @ 27-03-2009, 21:21) *
          Köp FÄRSK grön sparris. Skölj. Behöver inte skalas. Koka några minuter i vatten med lite salt (den ska ha tuggmotstånd). Njut!

          Rädisorna skulle jag bara lägga i en skål, att äta som de är.

          Visst kan man ha räkor på äggen. Man kan också ha svart och röd rom på äggen. (Det finns fusk, du behöver inte köpa äkta rysk. biggrin.gif

          Räkorna kan man också lägga, oskalade i en skål. Sen får vara och en skala, eller blir det för pilligt? Ha i så fall skål för skalen framme.


          Sparris får jag nog testa först innan jag bjuder släkten på det. smile.gif

          Men räkor som folk får skala själva var ingen dum ide!


          --------------------
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 28-03-2009, 15:02
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Här är några förslag:

          *Skålar med kladd (gräddfil eller turkisk yogurt) rom och hackad rödlök.

          *Omelett med svamp eller spenatstuvning

          *Kyckling (hela filéer, klubbor eller spett)

          *lammstek (finns färdigmarinerad)

          *ostbricka

          *Gul fruktsallad (apelsin, banan, stjärnfrukt, persikohalvor, mango....)

          Sen håller jag med om att rädisor och sparris nästan är ett måste smile.gif





          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          Christina i Taxi...
          Inlägg 28-03-2009, 16:19
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 894
          Medlem sedan:
          24-05-2004
          Medlem nr: 3 702



          Och alldeles, alldeles, alldeles nödvändigt är förstås kokta ägg med räkor på spegel av hollandaisesås!!! Eller i en sjö av hollandaissås.....
          Ingen påsk utan hollandaissås!


          --------------------
          När tillgången på ord är större än efterfrågan är det dags att vara tyst!
          MIN HEMSIDA - VÄLKOMMEN!

           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 28-03-2009, 19:18
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          För min del - Ingen påsk utan äggost! tummenupp.gif


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Annkina
          Inlägg 28-03-2009, 20:09
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          Tack för alla bra förslag.

          Vi får nog ihop en buffe till slut iaf. smile.gif


          --------------------
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 29-03-2009, 19:51
          Länk hit: #10


          Gäster






          Jag älskar lamm! smiley_small_hug.gif
          Var på krogen i veckan med jobbet och fick underbar lammytterfilé med potatiskaka...SLURRRP! coolgleam.gif
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 29-03-2009, 21:03
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Glömde ju en viktig sak! Jansson är verkligen ett måste! I en stor gratängform, eller om man vill, små frestelser i typ masarinformar. Tycker man inte om ansjovis kan man göra kaviarfrestelse... smile.gif


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          Red Top
          Inlägg 29-03-2009, 23:07
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          24-05-2008
          Medlem nr: 16 329



          Ett litet tips; när jag bakar mitt ljusa påskbröd har jag i en gnutta gurkmeja, så brödet blir gult. Är det påsk, så är det biggrin.gif


          --------------------


          Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.

          Jevgenij Jevtusjenko



           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 30-03-2009, 12:57
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          CITAT (Red Top @ 30-03-2009, 00:07) *
          Ett litet tips; när jag bakar mitt ljusa påskbröd har jag i en gnutta gurkmeja, så brödet blir gult. Är det påsk, så är det biggrin.gif

          Kul tips, det ska jag testa. Ett annat brödrelaterat tips är att kavla ut bröddeg och ta ut formar med pepparkaksmått, typ lamm och harar och så. Det blir väldigt snyggt och det blir gott också för brödet blir så knaprigt.
          Till påskdagens frukost brukar jag baka såna här påskgubbar som håller varsitt ägg i famnen, lite svårt att se kanske men jag hittar ingen bättre bild:



          Man kokar äggen lite kort, om det var 3 eller 5 minuter, och sen bakas de med brödet och blir precis som hårdkokta!



          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 30-03-2009, 13:48
          Länk hit: #14


          Gäster






          Vilka tuffa bröd-gubbar Myosotis! wub.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 00:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon