Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Rocoto - hur stark
          Eva St
          Inlägg 05-10-2003, 20:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Undrar hur stark Rocoton är. Har denna perenna chili för första gången i år och den ger massor men jag har inte förrän nu fått några mogna därför undrar jag så att jag inte sätter eld på matstrupen.
          Eva St


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 06-10-2003, 09:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Jag tycker dne är ljuvlig :-D
          ganska stark ;-))

          Hälsar Ingrid ( det här med styrka är så svårt att beskriva!!)
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 06-10-2003, 10:11
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Låter ju jättebra
          Eva St


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 06-10-2003, 10:52
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Ja det gjorde det va *skratt*
          men faktum är att dne har en enormt köttig tjockväggig frukt med mkt GOD smak i även styrka förstås....


          Hälsar Ingrid
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 07-10-2003, 00:28
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Tack Ingrid låter som det är dags att skörda den första snart
          Eva St


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          habanero
          Inlägg 11-10-2003, 15:40
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 119
          Medlem sedan:
          24-11-2002
          Medlem nr: 400



          Rocoton kallas också 'gringo killer' :-) Så var försiktig. Den skiljer sig väsentligt från annan chili, och uppfattas många gånger som hetare. Jag gissar att det beror på just tjockleken på köttet.

          Den är helt fantastisk!

          Hälsningar
          Mats
           
          Citera
          anemona
          Inlägg 11-10-2003, 20:56
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 43
          Medlem sedan:
          30-09-2003
          Medlem nr: 2 381



          I oktobernumret av Allt om Trädgård går det att läsa om styrkan i Chilli:sar.

          Styrkan i chilifrukter sitter inte i kärnorna utan styrkan hittar man i ett ämne som heter capsaicin (ett slags nervgift och en olja (= det funkar inte att släcka törsten med vatten)) som finns i mellanväggar och fröfäste.

          Styrkan mäts i scoville - ett mått för hur mycket capsaicinet måste spädas för att inte vara starkt.

          Starkast är Habanero med en styrka på 300 000 scoville. ohmy.gif
          Tabasco - 50 000 scoville.
          Cayenne - 35 000 scoville.
          Jalapeno - 5000 scoville.
          Paprika - 0 scoville.

          Hur många scoville Rocoton är på vet jag inte.......
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 11-10-2003, 21:11
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Scoville är ju lite föråldrat nu fastän en populär skala numera mäts capsaicinkoncentrationen med kromatograf, resultat kan köpas av bl a www.reimerseeds.com

          Hälsar ingrid
           
          Citera
          habanero
          Inlägg 12-10-2003, 09:16
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 119
          Medlem sedan:
          24-11-2002
          Medlem nr: 400



          Hej!

          Rocoton är på ca. 50000 Scoville.

          Är det någon här som handlat från Reimer Seeds? Har hört från flera håll att det är lite si och så med grobarheten på deras fröer.

          Hälsningar
          Mats
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 15-10-2003, 22:13
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Tack för svaren då vet jag att jag ska ta det lite varligt om den är så stark.
          Mina fröer till Rocoton köpte jag av "Tomat Åke" och där var det då inget fel på grobarheten har tre rejäla krukor med flera stora plantor i varje. De är ju lite grönsvarta i frukterna är de färdiga då????
          Eva St


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 16-10-2003, 06:26
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Nej - de skall vara röda. Plantorna är bäst år 2 och framåt - då de startar ge frukt mkt mkt tidigare än nu,

          Hälsar Ingrid
           
          Citera
          habanero
          Inlägg 16-10-2003, 16:26
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 119
          Medlem sedan:
          24-11-2002
          Medlem nr: 400



          Det finns även sorter som kan bli bruna och gul/orange. Vanligaste namnet är då canario.

          Vänta lite med skörden, så de blir mogna. De blir bättre då-

          Hälsningar
          Mats
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 19:40
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon