Tomat: vad är det för sorter? Jag brukar aldrig toppa tomater. Om man vill maximera antalet mogna tomater under säsong kan man toppa dem efter fem klasar eller så, men jag tycker att det är synd. Gröna tomater eftermognar bra inne (klipp av hela plantan och häng den på torrt ställe, eller plocka av tomaterna och lägg dem luftigt). Och gröna tomater kan man också göra goda grejer av.
Rucola tycker jag blir bäst snabbväxande i balkonglåda. På friland blir den snabbt för grov och angripen. Så i omgångar (gärna någon gång i veckan) i låda och driv upp den fort med jämn bevattning -- den får aldrig torka ut! -- och skörda så fort som möjligt.
Zucchini: skulle gissa att den är torr. Den behöver mycket vatten när den sätter frukt, och näring förstås!
Kamomill har jag aldrig skördat, men antar att man kan göra the av den?
Så här såg min skörd ut idag (Ida Gold, Siberia, Stupice och svart körsbär):
http://tulipanaros.wordpress.com/2009/07/22/tomatskord-2/
Redigerat av Tulipanaros: 22-07-2009, 22:30