Medlem
Antal inlägg: 32
Medlem sedan: 22-04-2008
Medlem nr: 15 503
Hej
Jag gjorde ordning mitt växthus i våras och nu är det proppfullt med gurka, tomatet, paprika, physalis och chili! Nu börjar jag ju undra lite om hur länge jag kan räkna med att skörda under hösten?
Det alltså ett kallväxthus som står i Åkersberga (stockholm), jag har inte tänkt mig att värma växthuet däremot sätter jag väl in frostvakten i spetember eller så...
Medlem
Antal inlägg: 3 467
Medlem sedan: 28-07-2008
Medlem nr: 17 820
Å vad glad jag blir att höra att man kan skörda ända fram i oktober. Har aldrig ätit så goda gurkor som jag har i växthuset... Och tomaterna är sena, några har små gröna frukter men det är många som blommar fortfarande...
Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409
ja det är gott och egna tomater det är ju nästan som nån helt annan grönsak än de där hårda man köper i affären. Även kvisttomaterna kan ju slänga sig i väggen mot de solvarma söta godisar man odlar själv mmm
Medlem
Antal inlägg: 1 834
Medlem sedan: 18-07-2004
Medlem nr: 4 107
Om du kan hålla värmen på + sidan kan man skörda länge.
Min trix har varit att ha först väldigt tidiga tomater ( sådda i februari) och första skörden redan före midsommar. Dessa plantor slutar att producera någon gång i början av september, DÅ tar jag in några senare plantor från trädgården och planterar dom inne, de ser väldigt frächa ut då ! Så har vi kunna skörda dom allra allra sista så sent som i december, men då är det inga mängder utan bara några enstaga godingar.