Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Nypon, Används till vad?
          annapanna78
          Inlägg 22-09-2009, 15:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 39
          Medlem sedan:
          19-05-2009
          Medlem nr: 23 433



          Har ni någon tips på vad man kan använda nypon till?
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 22-09-2009, 16:06
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Sherry. Jättegott i såser mm rolleyes.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Solstorm
          Inlägg 22-09-2009, 16:15
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Nyponsoppa gjord på riktiga nypon är vansinnigt gott, går inte att jämföra med pulversoppa.
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 22-09-2009, 19:34
          Länk hit: #4


          Gäster






          Tänk på att det brukar vara ganska mycket larver i bara.... shy.gif
           
          Citera
          annapanna78
          Inlägg 26-09-2009, 08:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 39
          Medlem sedan:
          19-05-2009
          Medlem nr: 23 433



          Tack f tips! Nu har jag strtat en sherry som då ska stå i 6 mån... I vilken temperatur behöver det stå? Ska den stå vrmt eller räcker det med 15 gr under vintern?
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 26-09-2009, 08:24
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (annapanna78 @ 26-09-2009, 09:17) *
          Tack f tips! Nu har jag strtat en sherry som då ska stå i 6 mån... I vilken temperatur behöver det stå? Ska den stå vrmt eller räcker det med 15 gr under vintern?

          Vi hade den stående i rumstemperatur och rörde om dagligen i några veckor. Sen fick den stå för sig själv i hinken ett halvår rolleyes.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 26-09-2009, 08:32
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Rumstemperatur blir bäst, har testat i låg temperatur en gång men jäsningen stannade upp så det var fortfarande kolsyra i den efter 6månader = den var inte klar då.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 13-10-2009, 11:44
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          CITAT (Meriona @ 22-09-2009, 20:34) *
          Tänk på att det brukar vara ganska mycket larver i bara.... shy.gif

          Minns du när det kravlade i min och Ninas lägenhet kanske happy.gif Jag torkar numera nypon delade i UGNEN så jag slipper de kravlande djuren i maten. Lätt rostade är de mumsiga till nyponsoppa!!


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 13-10-2009, 11:47
          Länk hit: #9


          Gäster






          CITAT (Wilmer @ 13-10-2009, 12:44) *
          Minns du när det kravlade i min och Ninas lägenhet kanske happy.gif Jag torkar numera nypon delade i UGNEN så jag slipper de kravlande djuren i maten. Lätt rostade är de mumsiga till nyponsoppa!!


          Blurk ja... det där äckliga rasslandet i dem också.... sick.gif
          Tur att det finns färdig soppa att köpa, färdigrasslat och malet.... whistling.gif
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 13-10-2009, 13:15
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Wilmer @ 13-10-2009, 12:44) *
          Minns du när det kravlade i min och Ninas lägenhet kanske happy.gif Jag torkar numera nypon delade i UGNEN så jag slipper de kravlande djuren i maten. Lätt rostade är de mumsiga till nyponsoppa!!

          Är larverna mumsiga ohmy.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          EKLO
          Inlägg 14-10-2009, 08:42
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          CITAT (Wilmer @ 13-10-2009, 12:44) *
          Jag torkar numera nypon delade i UGNEN så jag slipper de kravlande djuren i maten. Lätt rostade är de mumsiga till nyponsoppa!!



          fråga: Har du gröpt ur fröna ur varje nypon innan du rostar dem i ugnen? Jag gjorde det för några år sen - med en liten tesked - det tog tusen år att gröpa ur dem, och jag höll på att bryta ihop av det pillgörat... Skulle gärna vilja veta om man kan slippa det?
           
          Citera
          Platinum
          Inlägg 14-10-2009, 19:18
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Nyponte måste du prova, otroligt gott.

          1 msk torkade nypon
          2,3 dl vatten

          Låt koka i 5 minuter, häll sedan upp vätskan utan nypon i en kopp och smaksätt med honung.

          tummenupp.gif


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 14-10-2009, 19:49
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          CITAT (Chamomille @ 13-10-2009, 14:15) *
          Är larverna mumsiga ohmy.gif


          giggle.gif


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 03:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon