Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Lergryta
          Pote2illa
          Inlägg 14-11-2009, 17:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 157
          Medlem sedan:
          01-10-2008
          Medlem nr: 19 210



          [size="3"][/size]Jag har plockat fram min gamla lergryta. Har ni några bra recept, gärna med kyckling? Känner att jag behöver spara in på kalorierna och det borde väl gå bra med den fettsparande lergrytan.

          Var rädda om varandra! bravo.gif
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 14-11-2009, 17:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Jag har också en gammal lergryta längst bak i ett skåp. Har aldrig lärt mig tycka om den. Kanske någon här som kan omvända mig tummenupp.gif confused.gif

          Hakar på dig Pote2illa.........


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 14-11-2009, 17:32
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Borde funka att göra någon typ av paella i lergryta. Fast då måste ju kycklingen brynas först.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 14-11-2009, 17:34
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Jag brukar aldrig ha recept men jag har någon gång kryddat en hel kyckling och stoppat ner den i lergrytan + lagt rotsaker i botten och runt kycklingen + kanske någon kvist rosmarin och liknande och sedan stoppat in kycklingen i kall ugn och slagit på den på runt +200C och haft den inne tills kycklingen är klar.

          Jag har även testat att stoppa ner rotsaker i krytan och sedan lägga på kycklingfileer som jag klickat på hemgjord pesto på, kycklingen blev klar innan rotsakerna så det kan nog vara en god ide att vänta med att lägga på kycklingsfileerna tills rotsakerna har börjat mjukna något det tar ju inte så lång tid att få kycklingfileer genomstekta.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 14-11-2009, 17:34
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Googlade och hittade detta: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recep...mp;receptid=414
          Där bryner de tydligen inte först...


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Pote2illa
          Inlägg 15-11-2009, 14:49
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 157
          Medlem sedan:
          01-10-2008
          Medlem nr: 19 210



          Tack för råd och recept. ska testa.
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 16-11-2009, 15:53
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          jag gör alltid sjömansbiff i lergryta.

          lägg grytan i vatten
          skiva/strimla kött (rostbiff), stek i panna, salt, peppar
          skala/skiva potatisar och lök
          varva kött, potatis och lök, lite socker, en smulad buljongtärning
          slå på någon matsked soja och 5 dl vatten
          in i kall ugn, 200 grader, 1 1/2 timme, klart!


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 22-11-2009, 20:42
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Kycklinggryta med ris, 4 port Lergryta

          1 liten kyckling, ca 9 hg
          1 gul lök
          1-2 paprikor
          1 burk champinjoner
          2 dl långkornigt ris
          1 msk salt
          1 msk curry
          2 krm ingefära
          4 dl vatten

          Dela kycklingen i mindre delar (ca 12 st). Skär löken i klyftor och paprikan i bitar. Varva kyckling, lök, paprika, champinjoner, ris och kryddor i den genomfuktade grytan. Rör om ordentligt och häll på vattnet.
          Ställ in grytan med lock i kall ugn och vrid termostaten på 150 grader. Låt stå ca 1 timme.
          Man kokar alltså ris som vanligt, typ dubbelt så mycket vatten som ris. Det som tar tid i detta receptet är ju kycklingen. Men jag antar att ifall man bara gör ris så tar det inte mycket längre tid än när man kokar det i en vanlig kastrull.


          Köttfärslimpa 4 pers [Ugn 225° 60 min]

          ½ kg köttfärs
          2 kokta kalla potatisar
          2½ dl mjölk
          1 msk riven lök
          1 tsk salt
          peppar
          1 ägg

          Blanda ingredienserna till en smidig färs och lägg den i genomfuktad lergryta. Lägg på locket och ställ in i kall ugn. Stek ca 1 timme.
          TIPS! Servera med potatis och grönsaker.


          Gott i lergryta (potatis och färs 4-6 portioner i medelstor gryta

          8 medelstora potatisar
          400 g blandfärs
          1 röd paprika
          2 medelstora gula lökar
          salt
          svartpeppar
          soja
          vatten alt. buljong

          1. Lägg lergrytan i blöt c:a 20 min
          2. Skala potatisen och skär den i skivor
          3. Skiva paprikan
          3. Skiva och bryn löken
          5. Varva köttfärs och övriga ingredienser i grytan, krydda mellan lagren.
          6. Sätt in i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader.
          Efter halva tiden i ugnen - c:a 30 min - tag ut grytan, späd med vatten och tillsätt soya - maträtten färdig efter drygt 60 min.
          Pröva med sticka.

          Soppbröd 30-40 skivor [200°  60 min]

          5 dl vatten
          50 g jäst
          3 msk olja
          salt
          1 msk oregano
          12 dl matbrödsmjöl av vete och råg

          Smula ner jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt, oregano och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 45 minuter. Arbeta degen ytterligare och lägg den i genomfuktad och oljad gryta. Nagga brödet med en gaffel. Lägg locket på och sätt in grytan i kall ugn. Gräda ca 60 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.
          Skivorna blir många och stora. Om du delar brödet på mitten ger det 30-40 skivor.

          Har lite mer recept om ni vill ha, Har inte provat något av det tyvärr.




          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 17:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon