Till ca 8 pers
1.5 kg nötkött, oxfilé, entricote eller rostbiff 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Gnid in köttet med kryddorna, stek sen köttet i 125 gr ugn tills innetemperaturen är 59 gr.
Under tiden görs marinaden 1 dl kinesisk soja 1,5 dl balsamvinäger 2 msk flyt.honung 2-3 vitlöksklyftor, skivade 1-1.5 tsk svartpeppar 1 kruka färsk timjan (går säkert med motsvarande torkad också, ca 2 msk)
Köttet ska ligga kallt i marinaden 1-2 dygn och skivas därefter tunnt
Getostkräm 2 brk fraiche 300 gr getost (går med fetaost också) 1.2 dl hackad persilja 1 krm svartpeppar
Vi funderar dock på servera köttet med hasselbackspotatis och rödvinsås smaksatt med balsamvinäger i nyår, borde ju också funka.
--------------------
|