Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Marinerat kött att servera kallskuret, med getostkräm
          netaave
          Inlägg 27-12-2009, 18:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Till ca 8 pers

          1.5 kg nötkött, oxfilé, entricote eller rostbiff
          1 tsk salt
          2 krm svartpeppar
          Gnid in köttet med kryddorna, stek sen köttet i 125 gr ugn tills innetemperaturen är 59 gr.

          Under tiden görs marinaden
          1 dl kinesisk soja
          1,5 dl balsamvinäger
          2 msk flyt.honung
          2-3 vitlöksklyftor, skivade
          1-1.5 tsk svartpeppar
          1 kruka färsk timjan (går säkert med motsvarande torkad också, ca 2 msk)

          Köttet ska ligga kallt i marinaden 1-2 dygn och skivas därefter tunnt

          Getostkräm
          2 brk fraiche
          300 gr getost (går med fetaost också)
          1.2 dl hackad persilja
          1 krm svartpeppar

          Vi funderar dock på servera köttet med hasselbackspotatis och rödvinsås smaksatt med balsamvinäger i nyår, borde ju också funka.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 13:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon