netaave
Till ca 8 pers

1.5 kg nötkött, oxfilé, entricote eller rostbiff
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gnid in köttet med kryddorna, stek sen köttet i 125 gr ugn tills innetemperaturen är 59 gr.

Under tiden görs marinaden
1 dl kinesisk soja
1,5 dl balsamvinäger
2 msk flyt.honung
2-3 vitlöksklyftor, skivade
1-1.5 tsk svartpeppar
1 kruka färsk timjan (går säkert med motsvarande torkad också, ca 2 msk)

Köttet ska ligga kallt i marinaden 1-2 dygn och skivas därefter tunnt

Getostkräm
2 brk fraiche
300 gr getost (går med fetaost också)
1.2 dl hackad persilja
1 krm svartpeppar

Vi funderar dock på servera köttet med hasselbackspotatis och rödvinsås smaksatt med balsamvinäger i nyår, borde ju också funka.
netaave
Det här köttet blev så gott men aningens för rött tyckte jag så i fortsättningen får det gå till 65 gr.
Eva i Höga
Låter gott och hasselbackspotatis - det var längesen, måste göra.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon