Till ca 8 pers
1.5 kg nötkött, oxfilé, entricote eller rostbiff
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gnid in köttet med kryddorna, stek sen köttet i 125 gr ugn tills innetemperaturen är 59 gr.
Under tiden görs marinaden
1 dl kinesisk soja
1,5 dl balsamvinäger
2 msk flyt.honung
2-3 vitlöksklyftor, skivade
1-1.5 tsk svartpeppar
1 kruka färsk timjan (går säkert med motsvarande torkad också, ca 2 msk)
Köttet ska ligga kallt i marinaden 1-2 dygn och skivas därefter tunnt
Getostkräm
2 brk fraiche
300 gr getost (går med fetaost också)
1.2 dl hackad persilja
1 krm svartpeppar
Vi funderar dock på servera köttet med hasselbackspotatis och rödvinsås smaksatt med balsamvinäger i nyår, borde ju också funka.