För 6 personer.
3 gelatinblad 5 dl mellangrädde ½ dl ljust muskovado- eller strösocker 200 g mörk choklad, 70%
Hallongrädde: 2 dl vispgrädde 2-3 dl färska eller frysta hallon 2 msk gelésocker Multi eller vanligt socker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp. Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller längre tills pannacottan stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.
Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.
--------------------
|