Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Önskar recept på Vildsvinsfärs
          Eva St
          Inlägg 24-01-2010, 15:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Är det någon som har recept på Vildsvinsfärs att dela med sig av


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Eva St
          Inlägg 24-01-2010, 20:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Ingen?????????? confused.gif -cry-.gif


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 24-01-2010, 22:09
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Tag en stycken bil och kör fram och tillbaka i vildsvinstäta områden. Strö ev ut godsaker för svin på vägen lite innan. rolleyes.gif laugh.gif

          Skämt åsido, går det inte lika bra med vilket grisfärsrecept som helst eller skiljer det verkligen?


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 24-01-2010, 22:50
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Har ingen aning det är just därför jag frågar funderar på om färsen blir torr om man har enbart vildsvinsfärs utan inblandning av annan färs funderar också på vad som kan vara gott att krydda upp den med eller något annat som vore gott att blanda i
          Men det kanske är som du säger att det går bra med vilket grisfärsrecept som helst
          Vet ju av erfarenhet att odlas medlemmar brukar vara duktiga på det mesta därför tog jag chansen att få något smarrigt recept från er


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 24-01-2010, 23:09
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          nej den blir inte torr.

          googla så hittar du massor av recept, kan tänka mig att lingon, svamp och bacon är gott till.


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          Jonny
          Inlägg 24-01-2010, 23:11
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 255
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 295



          Hej Eva...Det beror lite på hur färsen är....är det petnoga putsad så kanske du bör tillsätta lite vanling svinfärs...annars kan du blanda med lite rådjur eller älgfärs.......Viltfärs är i regel slankmat då det brukar vara betydligt mindre fett i den.

          http://www.tasteline.com/Recept/vilda_wall...pressad_potatis

          Jag provade det här och det blev så gott så det är kul att bli fet ;-)......//Jonny
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 24-01-2010, 23:39
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Jonny vad kul att du testat det receptet för jag var ute och kollade det på tasteline tidigare men de två kommentarer det fått om uselt recept och alldeles för löst och rinnigt gjorde att jag tvekade men du menar alltså att det var gott då??????????????????


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 25-01-2010, 00:22
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Av vildsvinsfärs jag fick i somras gjorde jag grönpepparbiffar som jag brukar göra av blandfärs annars. Kände faktiskt inte så stor skillnad. Gott blev det iaf.


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 25-01-2010, 00:32
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Toppen då kan jag använda det i stort sett som vanlig färs då förstår jag


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 25-01-2010, 00:59
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          CITAT (Eva St @ 25-01-2010, 00:32) *
          Toppen då kan jag använda det i stort sett som vanlig färs då förstår jag


          Japp, det tror jag iaf, som lagat till vildsvinsfärs en gång giggle.gif


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Jonny
          Inlägg 25-01-2010, 08:17
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 255
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 295



          CITAT (Eva St @ 24-01-2010, 23:39) *
          Jonny vad kul att du testat det receptet för jag var ute och kollade det på tasteline tidigare men de två kommentarer det fått om uselt recept och alldeles för löst och rinnigt gjorde att jag tvekade men du menar alltså att det var gott då??????????????????

          Nej då..Hur lös du vill ha färsen bestämmer du helt själv...att slaviskt följa receptet är omöjligt då en färs inte är lik den andra...lycka till:-)
           
          Citera
          chizza
          Inlägg 27-01-2010, 06:51
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 51
          Medlem sedan:
          24-01-2010
          Medlem nr: 27 571



          Vildsvin är otroligt gott och jag har tilllagat det ett par gånger.
          Gör biffar med enbär, lite timjan, rosepeppar, en gnutta chilli och linda in dem i bacon.
          Kör i varmluftsugn på 150grader tills baconet börjar bli krispigt, låt sedan vila i 10 minuter under folie.
          Detta är väldigt gott att servera till pressad potatis och lite tillbehör såsom lingon, en lätt sallad med passande dressing och en koncentrerad grönpepparsås.
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 01-02-2010, 14:44
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Jag annvänder Vildsvinsfärs precis som man gör med annan färs fast jag gör inte köttfärsås på den tycker det är synd ,jag gillar inte att förkrydda köttet med enbär och andra för dominanta kryddor ,jag tycker man kryddar bort viltsmaken då så jag annvänder svartpeppar salt lök eventuellt vitlök,Vildsvinsfärsen är väldigt mager men inte så mager som älg men vill man blanda upp den med annat vilt är det ju okej men man tar bort den speciella goda Vildsvinsmaken tycker jag.
           
          Citera
          chizza
          Inlägg 04-02-2010, 19:34
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 51
          Medlem sedan:
          24-01-2010
          Medlem nr: 27 571



          Personligen kryddar jag väldigt försiktigt. Men precis som en god whiskey tycker jag om att ha lite dolda smaker som framhäver sig bra. Enbär kan ju vara en dominant smak, men använder man sig av väldigt små mängder så tycker jag endast att rätten piffas upp lite.
          Smaken är som baken, hoppas biffen blev bra:)
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 06-02-2010, 01:12
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Många får för sig att så fort man får tag i vilt så måste allt bli så konstigt !röra ien massa smörja osv för att få det att smaka gott,salt och svartpeppar ett uns vitlök gullök är alldeles bra,Vilt kan man krydda som nöt eller fläskkött,man behöver inte krångla till det bara för att det är viltt´!bara att köra på som vanligt !
           
          Citera
          M i Mälardalen (...
          Inlägg 06-02-2010, 07:45
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 288
          Medlem sedan:
          24-03-2009
          Medlem nr: 21 808



          Jag skulle helt enkelt blanda med salt, peppar och Creme Fraiche (mängd efter smak - ju mer Creme Fraiche desto mildare smak) samt finhackad persilja.
           
          Citera
          gladepetter
          Inlägg 06-02-2010, 08:16
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 162
          Medlem sedan:
          12-03-2007
          Medlem nr: 9 307



          Jag blandar aldrig min vildsvinsfärs med grisfärs...aldrig! Färsen är en blandning av både nöt som gris, tycker jag. Gör en Biff a´Lindström med både capris och rödbetor. Receptet finns på nätet. En fantastisk färs som jag köper minst en gång per månad i min butik för bara 85 kr/kg. Överlägset nötfärsen.
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 06-02-2010, 20:32
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Vildsvinsfärs har en unik egen smak precis som du säger "Glade Petter"den ska absolut inte blandas ut !då är det ju inte Vildsvinsfärs längre,vildsvin är mycket mörkare i färgen och har mycket mer smak än tamgris har.Väntar just på ett halvt Vildsvin att frysa in.tycker man ska bevara viltsmaken i så hög grad man kan och inte göra det konstigt.
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 20-02-2010, 14:10
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Kom på att jag kanske skulle dela med mig av hur jag gjorde och det blev supergott tyckte i alla fall vi !!!!!!!!
          Här kommer receptet


          Gräddkokta Vildsvinsköttbullar

          Hopaplock från flera viltrecept

          1,2 kg Vildsvinsfärs
          3 dl rivet vitt dygnsgammalt bröd
          6 dl mjölk
          3 st rödlök finhackad
          Smör till stekning
          3 tsk salt
          svartpeppar
          3 st ägg
          grädde
          soja


          Blanda vitt bröd och mjölk och låt svälla i 5 min.
          Stek löken i lite smör låt den svalna
          Blanda färs och salt. Tillsätt mjölken med brödet, stekt lök, ägg och kryddor. Blanda allt till en jämn smet
          Rulla köttbullarna och stek dem i smör, bara precis så att de får en gyllenbrun färg. Låt dem gå färdigt i ugnen 200 – 225 grader i 10 – 20 min beroende på storlek
          Lägg köttbullarna i en kastrull och täck med grädde sjud 5 min så att grädden kokar in något
          Ta i lite soja

          Gott till
          Rårörda lingon med pepparrot : Rör lingonen med socker så sockret löser sig krydda med pepparrot
          Eller strimlad vitkål blandat med lingonsylt

          TIPS
          I ett av recepten rekommenderades kryddan quatre e´pices om man ej får tag i den kryddblandningen så är den :
          Ta lika delar kryddnejlikor, malen ingefära, riven muskotnöt och dubbla mängden hel svartpeppar. Mortla svartpeppar och kryddnejlikor, blanda med muskotnöt och ingefära. Denna kryddblandning kan även innehålla vitpeppar och kanel Lite efter tycke, smak och kök

          Jag använde endast salt och svartpeppar till mina vildsvinsköttbullar - blev gott

          Ett av grundrecepten är Gräddkokta viltköttbullar och rårörda lingon med pepparrot
          Kock Gert Klötzke från tv-program Nyhetsmorgon taget på recept.nu på nätet
          Fast där är det Älgfärs och Fläskfärs ihop

          Kan verkligen rekommendera detta och tack för alla tips ni gett mig
          Smaklig måltid


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          HrKantarell
          Inlägg 19-03-2011, 02:34
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 9
          Medlem sedan:
          18-03-2011
          Medlem nr: 41 230



          Hejsan,
          Har en sida där det finns recept på bl a vildsvin, sök på vildsvinsfärs bara.
          Kantarellrecept.se
          Bifogad fil  kantatrell_50px.png ( 6.71k ) Antal nedladdningar: 6
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 05:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon