Eva St
Är det någon som har recept på Vildsvinsfärs att dela med sig av
Eva St
Ingen?????????? confused.gif -cry-.gif
Gossen Ruda
Tag en stycken bil och kör fram och tillbaka i vildsvinstäta områden. Strö ev ut godsaker för svin på vägen lite innan. rolleyes.gif laugh.gif

Skämt åsido, går det inte lika bra med vilket grisfärsrecept som helst eller skiljer det verkligen?
Eva St
Har ingen aning det är just därför jag frågar funderar på om färsen blir torr om man har enbart vildsvinsfärs utan inblandning av annan färs funderar också på vad som kan vara gott att krydda upp den med eller något annat som vore gott att blanda i
Men det kanske är som du säger att det går bra med vilket grisfärsrecept som helst
Vet ju av erfarenhet att odlas medlemmar brukar vara duktiga på det mesta därför tog jag chansen att få något smarrigt recept från er
herkules
nej den blir inte torr.

googla så hittar du massor av recept, kan tänka mig att lingon, svamp och bacon är gott till.
Jonny
Hej Eva...Det beror lite på hur färsen är....är det petnoga putsad så kanske du bör tillsätta lite vanling svinfärs...annars kan du blanda med lite rådjur eller älgfärs.......Viltfärs är i regel slankmat då det brukar vara betydligt mindre fett i den.

http://www.tasteline.com/Recept/vilda_wall...pressad_potatis

Jag provade det här och det blev så gott så det är kul att bli fet ;-)......//Jonny
Eva St
Jonny vad kul att du testat det receptet för jag var ute och kollade det på tasteline tidigare men de två kommentarer det fått om uselt recept och alldeles för löst och rinnigt gjorde att jag tvekade men du menar alltså att det var gott då??????????????????
zissi
Av vildsvinsfärs jag fick i somras gjorde jag grönpepparbiffar som jag brukar göra av blandfärs annars. Kände faktiskt inte så stor skillnad. Gott blev det iaf.
Eva St
Toppen då kan jag använda det i stort sett som vanlig färs då förstår jag
zissi
CITAT (Eva St @ 25-01-2010, 00:32) *
Toppen då kan jag använda det i stort sett som vanlig färs då förstår jag


Japp, det tror jag iaf, som lagat till vildsvinsfärs en gång giggle.gif
Jonny
CITAT (Eva St @ 24-01-2010, 23:39) *
Jonny vad kul att du testat det receptet för jag var ute och kollade det på tasteline tidigare men de två kommentarer det fått om uselt recept och alldeles för löst och rinnigt gjorde att jag tvekade men du menar alltså att det var gott då??????????????????

Nej då..Hur lös du vill ha färsen bestämmer du helt själv...att slaviskt följa receptet är omöjligt då en färs inte är lik den andra...lycka till:-)
chizza
Vildsvin är otroligt gott och jag har tilllagat det ett par gånger.
Gör biffar med enbär, lite timjan, rosepeppar, en gnutta chilli och linda in dem i bacon.
Kör i varmluftsugn på 150grader tills baconet börjar bli krispigt, låt sedan vila i 10 minuter under folie.
Detta är väldigt gott att servera till pressad potatis och lite tillbehör såsom lingon, en lätt sallad med passande dressing och en koncentrerad grönpepparsås.
Motti
Jag annvänder Vildsvinsfärs precis som man gör med annan färs fast jag gör inte köttfärsås på den tycker det är synd ,jag gillar inte att förkrydda köttet med enbär och andra för dominanta kryddor ,jag tycker man kryddar bort viltsmaken då så jag annvänder svartpeppar salt lök eventuellt vitlök,Vildsvinsfärsen är väldigt mager men inte så mager som älg men vill man blanda upp den med annat vilt är det ju okej men man tar bort den speciella goda Vildsvinsmaken tycker jag.
chizza
Personligen kryddar jag väldigt försiktigt. Men precis som en god whiskey tycker jag om att ha lite dolda smaker som framhäver sig bra. Enbär kan ju vara en dominant smak, men använder man sig av väldigt små mängder så tycker jag endast att rätten piffas upp lite.
Smaken är som baken, hoppas biffen blev bra:)
Motti
Många får för sig att så fort man får tag i vilt så måste allt bli så konstigt !röra ien massa smörja osv för att få det att smaka gott,salt och svartpeppar ett uns vitlök gullök är alldeles bra,Vilt kan man krydda som nöt eller fläskkött,man behöver inte krångla till det bara för att det är viltt´!bara att köra på som vanligt !
M i Mälardalen (zon 2)
Jag skulle helt enkelt blanda med salt, peppar och Creme Fraiche (mängd efter smak - ju mer Creme Fraiche desto mildare smak) samt finhackad persilja.
gladepetter
Jag blandar aldrig min vildsvinsfärs med grisfärs...aldrig! Färsen är en blandning av både nöt som gris, tycker jag. Gör en Biff a´Lindström med både capris och rödbetor. Receptet finns på nätet. En fantastisk färs som jag köper minst en gång per månad i min butik för bara 85 kr/kg. Överlägset nötfärsen.
Motti
Vildsvinsfärs har en unik egen smak precis som du säger "Glade Petter"den ska absolut inte blandas ut !då är det ju inte Vildsvinsfärs längre,vildsvin är mycket mörkare i färgen och har mycket mer smak än tamgris har.Väntar just på ett halvt Vildsvin att frysa in.tycker man ska bevara viltsmaken i så hög grad man kan och inte göra det konstigt.
Eva St
Kom på att jag kanske skulle dela med mig av hur jag gjorde och det blev supergott tyckte i alla fall vi !!!!!!!!
Här kommer receptet


Gräddkokta Vildsvinsköttbullar

Hopaplock från flera viltrecept

1,2 kg Vildsvinsfärs
3 dl rivet vitt dygnsgammalt bröd
6 dl mjölk
3 st rödlök finhackad
Smör till stekning
3 tsk salt
svartpeppar
3 st ägg
grädde
soja


Blanda vitt bröd och mjölk och låt svälla i 5 min.
Stek löken i lite smör låt den svalna
Blanda färs och salt. Tillsätt mjölken med brödet, stekt lök, ägg och kryddor. Blanda allt till en jämn smet
Rulla köttbullarna och stek dem i smör, bara precis så att de får en gyllenbrun färg. Låt dem gå färdigt i ugnen 200 – 225 grader i 10 – 20 min beroende på storlek
Lägg köttbullarna i en kastrull och täck med grädde sjud 5 min så att grädden kokar in något
Ta i lite soja

Gott till
Rårörda lingon med pepparrot : Rör lingonen med socker så sockret löser sig krydda med pepparrot
Eller strimlad vitkål blandat med lingonsylt

TIPS
I ett av recepten rekommenderades kryddan quatre e´pices om man ej får tag i den kryddblandningen så är den :
Ta lika delar kryddnejlikor, malen ingefära, riven muskotnöt och dubbla mängden hel svartpeppar. Mortla svartpeppar och kryddnejlikor, blanda med muskotnöt och ingefära. Denna kryddblandning kan även innehålla vitpeppar och kanel Lite efter tycke, smak och kök

Jag använde endast salt och svartpeppar till mina vildsvinsköttbullar - blev gott

Ett av grundrecepten är Gräddkokta viltköttbullar och rårörda lingon med pepparrot
Kock Gert Klötzke från tv-program Nyhetsmorgon taget på recept.nu på nätet
Fast där är det Älgfärs och Fläskfärs ihop

Kan verkligen rekommendera detta och tack för alla tips ni gett mig
Smaklig måltid
HrKantarell
Hejsan,
Har en sida där det finns recept på bl a vildsvin, sök på vildsvinsfärs bara.
Kantarellrecept.se
[attachment=59021:kantatrell_50px.png]
theresen
ska jag ha färs till något så använder jag alltid viltfärs. vildsvinsfärs kan du använda som vanlig fläskfärs, märker ingen skillnad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon