KORVSOPPA
8 - 10 potatisar 2 purjolökar 8 - 10 morötter 800 g Falukorv 2 buljongtärningar salt o. svartpeppar persilja
Skala potatis och morötter, skär potatisen och morötter i 1 cm tjocka skivor och falukorven i stavar. Lägg detta i en stor gryta/kastrull. Skölj av purjon och skär dem i 1½ cm tjocka skivor, smula över buljongtärningarna och lägg i falukorvsstavarna, fyll på vatten så det knappt täcker, allt vätskar av sig sedan så det blir mer spad. Låt alltsammans koka upp och koka tills rotfukterna ä mjuka, ca. 20 minuter. Salta och peppra mot slutet och strö över hackad persilja, smaka av. Det är inte kritiskt med mängderna som angetts utan man kan göra lite som man vill.
Soppan är god och matig och serveras med fördel tillsammans med knäckebröd med ost på
Redigerat av malcolm: 10-07-2010, 16:39
|