Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Päron och chokladbullar, hittade i en kvällstidning
          netaave
          Inlägg 24-02-2010, 18:12
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Päron och chokladbullar
          70 bullar

          Ingredienser
          Deg:
          125 g margarin eller smör
          5 dl standardmjölk
          50 g jäst
          0,5 tsk salt
          1 dl socker
          1,4 l vetemjöl
          1 tsk stött kardemumma

          Fyllning:
          200 g smör
          stora päron, 6-8 stycken
          1 dl mjöl
          1 dl brunt farinsocker
          1 dl strösocker
          200 g mörk choklad, grovt riven

          Till pensling:
          uppvispat ägg
          mandelspån
          pärlsocker

          Tillagning
          Vilka kalasbullar! Använd dig av stadiga, bra bullformar så att all god fyllning håller sig i bullarna och inte hamnar på plåten.

          1 Smält margarin eller smör och häll i mjölken. Hetta upp degvätskan tills det är fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan tills jästen är löst.

          2 Tillsätt resten av degvätskan samt salt, socker och kardemumma. Börja
          arbeta in vetemjölet och arbeta degen väl tills den släpper från bunken och är lättarbetad.

          3 Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i rumstemperatur i 45 minuter.

          4 Kärna ur och skala under tiden päronen. Hyvla dem tunt med en potatisskalare och låt päronen rinna av på en dubbelvikt, ren kökshandduk som du lagt på en tallrik.

          5 Sätt ut stadiga bullformar glest på bakplåtar och häll ut den jästa degen på ett mjölat bakbord.

          6 Knåda degen tills den känns lättarbetad. Dela degen i tre delar och kavla ut varje deg tunt. Bred ut smör tunt över hela plattan.

          7 Fördela de hyvlade päronbitarna jämnt över smöret. Strö över lite vetemjöl och sedan lika delar strösocker och farinsocker. Avsluta med den rivna chokladen.

          8 Rulla samman degen från långsidan och skär sedan rullen i 1,5 centimeter breda bitar. Lägg dem i bullformarna, täck över med bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.

          9 Värm under tiden ugnen till 225 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda bullarna
          mitt i ugnen i 10 minuter eller tills de börjar få fin gyllene färg.



          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          netaave   Päron och chokladbullar   24-02-2010, 18:12


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 09:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon