Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Förbereda pajskal
          Monarda
          Inlägg 15-03-2010, 12:42
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Det brukar ju stå i recepten att pajskalen ska vila i kylen ca 30 minuter. Eftersom jag skulle behöva förbereda undrar jag om det funkar att dom står i kylen över natten? Eller blir det några oönskade effekter?
           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 15-03-2010, 12:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          Heeej! biggrin.gif smiley_small_hug.gif

          Jag gör aldrig pajer själv men jag har en dotter som är pajgalen och gör alla möjliga sorters pajer... All the time... Jag vet att hon, ibland, brukar göra degen och platta ut den i formen, samt plasta över, för att fylla och grädda dagen efter.
          Nu vet jag inte om det måste vara någon speciell degblandning för att göra det... g.gif

          Jag tror inte att det ska spela någon roll faktiskt. Du kan nog göra klara pajskalen och ställa dom i kylen...
          kompiskram.gif
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 15-03-2010, 13:54
          Länk hit: #3


          Gäster






          Jag vet inte hur det blir om det är bakpulver i pajdegen? Jag har låtit vanlig pajdeg (utan bakpulver) ligga i kylen över natten och det händer inget konstigt med den, men jag har inte testat med bakpulvsdegen. (Konstigt ord?)
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 15-03-2010, 16:08
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Du kan låta den vila över natten. Du kan t o m frysa in degen och ta fram vid behov.
          Bakpulver reagerar inte förrän det finns värme, egentligen.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Monarda
          Inlägg 15-03-2010, 18:56
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Tusen tack för era svar! thanks.gif Nu slipper jag stressa, blir alltid lite hispig när jag ska få gäster. crazy.gif
           
          Citera
          Fny
          Inlägg 16-03-2010, 10:00
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          mm det där var bra att veta. tummenupp.gif


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
          lorentz
          Inlägg 18-03-2010, 22:36
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 166
          Medlem sedan:
          11-01-2010
          Medlem nr: 27 325



          När jag åker till landet brukar jag dagen före göra pajdeg på 1.5dl grahamsmjöl och 1.5dl vetemjöl 100-150gr margarin
          Degen trycker jag ut i en springform och sätter in i kylen.
          När jag kommer upp till landet fyller jag pajen och häller äggstanning över, 3 ägg och 3 dl mjölk.
          Jag brukar fräsa grönsaker med timjan och vitlök som jag varvar med ädelost.
          Ca 45 min- 1 timme i ugnen låt svalna i 10-15 min innan du äter.
           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 18-03-2010, 22:48
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          CITAT (lorentz @ 18-03-2010, 22:36) *
          När jag åker till landet brukar jag dagen före göra pajdeg på 1.5dl grahamsmjöl och 1.5dl vetemjöl 100-150gr margarin
          Degen trycker jag ut i en springform och sätter in i kylen.
          När jag kommer upp till landet fyller jag pajen och häller äggstanning över, 3 ägg och 3 dl mjölk.
          Jag brukar fräsa grönsaker med timjan och vitlök som jag varvar med ädelost.
          Ca 45 min- 1 timme i ugnen låt svalna i 10-15 min innan du äter.



          -Nämen!!! DET lät gott!!! Det ska jag prova, vid tillfälle...
          Vilka grönsaker brukar du vanligtvis använda att fräsa...?
          Tack Lorentz! smiley_small_hug.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 22:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon