Full version: Förbereda pajskal
Monarda
Det brukar ju stå i recepten att pajskalen ska vila i kylen ca 30 minuter. Eftersom jag skulle behöva förbereda undrar jag om det funkar att dom står i kylen över natten? Eller blir det några oönskade effekter?
Sussie F-Flower
Heeej! biggrin.gif smiley_small_hug.gif

Jag gör aldrig pajer själv men jag har en dotter som är pajgalen och gör alla möjliga sorters pajer... All the time... Jag vet att hon, ibland, brukar göra degen och platta ut den i formen, samt plasta över, för att fylla och grädda dagen efter.
Nu vet jag inte om det måste vara någon speciell degblandning för att göra det... g.gif

Jag tror inte att det ska spela någon roll faktiskt. Du kan nog göra klara pajskalen och ställa dom i kylen...
kompiskram.gif
Meriona
Jag vet inte hur det blir om det är bakpulver i pajdegen? Jag har låtit vanlig pajdeg (utan bakpulver) ligga i kylen över natten och det händer inget konstigt med den, men jag har inte testat med bakpulvsdegen. (Konstigt ord?)
Peztis
Du kan låta den vila över natten. Du kan t o m frysa in degen och ta fram vid behov.
Bakpulver reagerar inte förrän det finns värme, egentligen.
Monarda
Tusen tack för era svar! thanks.gif Nu slipper jag stressa, blir alltid lite hispig när jag ska få gäster. crazy.gif
Fny
mm det där var bra att veta. tummenupp.gif
lorentz
När jag åker till landet brukar jag dagen före göra pajdeg på 1.5dl grahamsmjöl och 1.5dl vetemjöl 100-150gr margarin
Degen trycker jag ut i en springform och sätter in i kylen.
När jag kommer upp till landet fyller jag pajen och häller äggstanning över, 3 ägg och 3 dl mjölk.
Jag brukar fräsa grönsaker med timjan och vitlök som jag varvar med ädelost.
Ca 45 min- 1 timme i ugnen låt svalna i 10-15 min innan du äter.
Sussie F-Flower
CITAT (lorentz @ 18-03-2010, 22:36) *
När jag åker till landet brukar jag dagen före göra pajdeg på 1.5dl grahamsmjöl och 1.5dl vetemjöl 100-150gr margarin
Degen trycker jag ut i en springform och sätter in i kylen.
När jag kommer upp till landet fyller jag pajen och häller äggstanning över, 3 ägg och 3 dl mjölk.
Jag brukar fräsa grönsaker med timjan och vitlök som jag varvar med ädelost.
Ca 45 min- 1 timme i ugnen låt svalna i 10-15 min innan du äter.



-Nämen!!! DET lät gott!!! Det ska jag prova, vid tillfälle...
Vilka grönsaker brukar du vanligtvis använda att fräsa...?
Tack Lorentz! smiley_small_hug.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon