Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Sparrismousse, lätt att göra i matberedaren
          netaave
          Inlägg 02-04-2010, 22:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Sparrismousse med kräftstjärtar
          Ca 8 port

          400 gr fryst sparris
          1 dl vispgrädde
          4 gelatinblad
          300 gr kräftstjärtar
          2 hårdkokta finhackade ägg
          4 msk finhackad dill
          1 tsk salt
          2 krm svartpeppar

          Garnering:
          8 kräftstjärtar
          dillvippor

          Gör i små koppar, serveringsglas eller kransform

          Koka sparrisen enl förpackningens anvisningar.
          Låt den rinna av noga.
          Ta undan 6 msk av kokspadet.
          När sparrrisen är torr, dela den i småbitar.
          Kör sen sönder den med dillen i matberedaren. Det ska vara väldigt finfördelat.

          Vispa grädden lätt.
          Blötlägg gelatinbladen i vatten ca 10 min.
          Hetta upp kokspadet på svag värme.
          Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i kokspadet.

          Finhacka kräftstjärtarna.
          Rör ner det smälta gelatinet i sparrisröran i en fin stråle.
          Tillsätt därefter den lättvispade grädden.
          Tillsätt kräftstjärtar, ägg, salt & peppar.
          Rör om.
          Fördela smeten i de formar du vill ha det i.
          Låt stå svalt i ca 3 timmar.

          Ta fram formarna, lägg på kräftstjärtar och dillvippor.


          --------------------


           
          Citera
          netaave
          Inlägg 03-04-2010, 15:48
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Nu är den avsmakad och attans va god, så fräscht. Den har vi inte gjort för sista gången.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-11-2025, 12:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon