Björnbärssnittar På långpanna
Ca 36 bitar
Mördeg: 5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk bakpulver 150 gr kallt smör 1 ägg
Blanda mjöl socker och bakpulver Skär smöret i småbitar och vispa upp ägget lätt Arbeta snabbt hop till en deg Kavla ut den ca 30 x 40 cm direkt på bakpapper Lägg det i en långpanna och låt vila svalt i 15 min Sätt ugnen på 175 gr
Fyllning: 50 gr sötmandel, skållad och skalad 300 gr mandelmassa 1 ägg ca 1 dl björnbärssylt
Riv mandelmassan, finhacka mandeln Vispa upp ägget lätt, blanda med mandel och mandelmassa Bred ut över mördegen Grädda mitt i ugnen ca 20 min Bred därefter genast över sylten
Glasyr: Ca 2 dl florsocker Ca 1,5 msk vatten Lite röd hushållsfärg
Blanda och ringla glasyren över kakan. Låt stelna. Skär i rutor. Förpacka väl om de ska frysas.
Recept hittat i Hemmets veckotidning
--------------------
|