Björnbärssnittar
På långpanna
Ca 36 bitar
Mördeg:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
150 gr kallt smör
1 ägg
Blanda mjöl socker och bakpulver
Skär smöret i småbitar och vispa upp ägget lätt
Arbeta snabbt hop till en deg
Kavla ut den ca 30 x 40 cm direkt på bakpapper
Lägg det i en långpanna och låt vila svalt i 15 min
Sätt ugnen på 175 gr
Fyllning:
50 gr sötmandel, skållad och skalad
300 gr mandelmassa
1 ägg
ca 1 dl björnbärssylt
Riv mandelmassan, finhacka mandeln
Vispa upp ägget lätt, blanda med mandel och mandelmassa
Bred ut över mördegen
Grädda mitt i ugnen ca 20 min
Bred därefter genast över sylten
Glasyr:
Ca 2 dl florsocker
Ca 1,5 msk vatten
Lite röd hushållsfärg
Blanda och ringla glasyren över kakan. Låt stelna. Skär i rutor.
Förpacka väl om de ska frysas.
Recept hittat i Hemmets veckotidning