Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          3 sidor V  < 1 2 3  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Kaloriallergiker
          Betty
          Inlägg 06-01-2004, 22:48
          Länk hit: #41


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          CITAT (kerstin z5-6 @ 06-01-2004, 22:43)
          Det åt jag med som barn -fast inte under krigsåren -och det ska vara ljusungnsbröd i smile.gif smile.gif smile.gif
          Förresten fortfarande på sommaren med rökt fläsk till

          ...hellre då med nyrökt abborre till - rena festmåltiden! wub.gif


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 07-01-2004, 05:54
          Länk hit: #42


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Eivor på Väddö @ 06-01-2004, 22:36)
          Och "småla-nedd-i" - det är tunnbröd eller knäckebröd som man smular ned i endra mjölk med lingon eller långfil med ingefära, kanel och socker. Havregryn går också bra. Det åt vi som barn i Norrland under krigsåren - och senare också förstås. Gott, gott. Eivor på Väddö

          Hos oss hette (heter) det Kiiseli och det kan jag fortfarande äta.
          Bryter ner knäckebröd i mjölk... jag vill ha varm mjölk... lite socker på och mummmms wub.gif
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 07-01-2004, 06:22
          Länk hit: #43


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Det blir ju bara konstigare och konstigare mat... wink.gif

          Glöm inte blodpudding och vaniljsås. Eller skokräm och mjölk. wacko.gif

          biggrin.gif tongue.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 07-01-2004, 06:31
          Länk hit: #44


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Gammaldags mjölk säljs inte häruppe
          därför köper jag Valios supergoda filbunke (den fetare)
          den äter jag naturell, utan socker el.sylt.
           
          Citera
          Tingstäde
          Inlägg 07-01-2004, 10:31
          Länk hit: #45


          Medlem
          Antal inlägg: 276
          Medlem sedan:
          29-11-2003
          Medlem nr: 2 591



          Ojojoj - vad man blir hungrig av att va på odla.nu.

          Mamma är danska och när vi var i DK om somrarna gjordes något som kallades "bonnepige med slör", dvs bondflicka med slöja. Man utgick från mörkt, maltet rugbröd. I DK anses allt bröd äldre än 1 dygn som jättegammalt. Sånt "gammalt" rågbröd maldes i köttkvarnen och rostades sedan på låg värme i ugnen och åts med socker, vispgrädde och kaske lite "syltetöj".

          Finns något motsvarande i andra delar av norden tro?
          tongue.gif laugh.gif smile.gif
          Tingstäde


          --------------------
          Bättre en spade i handen än 10 i boden.
          What doesn´t kill you makes you stronger.
           
          Citera
          yla
          Inlägg 07-01-2004, 10:56
          Länk hit: #46


          Medlem
          Antal inlägg: 5 649
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 208



          jaaa min mormor gjorde änglamat av smulade kakor o sylt o vispgrädde
          mmmmmmmmmmmmmmmmm


          --------------------
          lev idag imorrn kan de vara försent
          min hemsida
          yla oldwolfie
           
          Citera
          annchapanncha
          Inlägg 07-01-2004, 10:57
          Länk hit: #47


          Medlem
          Antal inlägg: 161
          Medlem sedan:
          24-05-2003
          Medlem nr: 1 506



          Om man tar Valios filbunke och tar det översta (fett)lagret, skrapar av det och lägger i mjölk, vilken som helst, jag har testat mellanmjölk, låter den stå ute över natten, så morgonen...vips...är det en filbunke.

          Sen kan man göra igen, och igen, och igen.....

          VRÅLGOTT.
          tongue.gif tongue.gif tongue.gif

          Annchapanncha


          --------------------
          Annchapanncha
           
          Citera

          3 sidor V  < 1 2 3
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 07:12
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon