Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad glra med alfalfagroddarna?
          Peztis
          Inlägg 04-05-2010, 16:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag satte i fredags igång en groddning på 1 dl alfalfafrön, hällde det i en glasburk som kanske rymmer 1,5 liter. Den är KNÖKFULL nu med groddar, de ligger ihop som en stor kaka och jag får dra ut med en gaffel.

          Det blev liksom mer än jag tänk mig... slap.gif

          Så frågan är nu vad man kan göra med alla dessa groddar? Hur många smörgåsar kan man äta, liksom?
          Just nu gjorde jag faktiskt en röra med turkisk yoghurt och örtsalt som blev riktigt god, har tänkt ha det på en bakad potatis.
          Men vad mer...? g.gif
          Har för mig man kunde ha dem i baket av bröd också?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 04-05-2010, 18:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Hihi, det märks att du är nybörjare ;-) Till en 1,5 liters burk brukar det räcka med en rågad matsked alfalfa-frön. Det blir fullt ändå!

          Jag tycker att groddarna blir godare om man sköljer bort skalen på dem. Jag brukar lägga groddarna i en ungnsform med vatten (du får ta en hink, hehe) och skölja runt. Då separeras skalen från groddarna.

          När du har så mycket, kan du ha dem i brödbak och soppor. Varför inte som pizzafyllning? Närings- och smaktillskott är ju alltid bra. Joghurtröra var ju bra, nästan som zaziki. Sallad, given!

          Redigerat av RitRat: 04-05-2010, 18:20


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 04-05-2010, 18:26
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag följde ju anvisningarna på kartongen!!! Dubbelkollade nu och det står faktiskt 1 dl!!!

          Det värsta är att det är bara jag som äter det här hemma och som sagt, hur mycket kan man äta!?!?
          Jag får väl mixa det och "gömma" i den vanliga maten - det är så resten av familjen får i sig linser och morötter! rotfl.gif


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 04-05-2010, 18:35
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Ja, bra idé. Kasta bort ska man ju INTE göra! Och frysning skulle säkert bara göra dem ledsna.


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          netha
          Inlägg 05-05-2010, 21:54
          Länk hit: #5


          Gäster






          Jag äter dem på macka.

          Blev lite betänksam idag då jag fick tidningen Status ... där är bl.a alfalfa med som en av dem som
          "krockar" med hjärtmediciner.

          Måste ringa ansvarig och fråga om det gäller groddar.
           
          Citera
          Platinum
          Inlägg 06-05-2010, 06:19
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Blanda ner alfalfalan i en vanlig grönsallad, ha istället för sallad till maten eller varför inte en tunnbrödrulle med lite ost och annat gott, smaskens.

          Hur nyttigt?
          http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11074&lang=sv


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 06-05-2010, 17:10
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          CITAT (Platinum @ 06-05-2010, 07:19) *
          Blanda ner alfalfalan i en vanlig grönsallad, ha istället för sallad till maten eller varför inte en tunnbrödrulle med lite ost och annat gott, smaskens.

          Hur nyttigt?
          http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11074&lang=sv

          JAG vet att det är nyttigt och JAG tycker det är rätt gott. Men tyvärr behöver jag nog hjälp med att äta upp denna enorma mängd groddar... POJKARNA i familjen VET att det är nyttigt men tycker INTE om: det smakar bara grääääs.
          Min man (en av pojkarna biggrin.gif) tycker det är helt ok med persilja och annat grönt i sallader och mat men det får inte bli i för stora mängder. Ser sonen att det är minsta lilla grönt i blir det pet-pet-pet.
          Mixern är bra, den!!! ninja.gif

          Redigerat av Peztis: 06-05-2010, 17:11


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 13:21
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon