Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gott bröd!, ..nyttig motvikt...
          Ina
          Inlägg 09-01-2004, 18:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Efter Vickevas klagan över rabarberfromagen får jag väl lägga in ett recept på ett nyttigt bröd... rolleyes.gif

          Katarinas jättelimpa

          3-4 dl Axa’s grynblandning
          6 dl vatten
          1 dl mörk sirap
          2 msk salt

          6 dl vatten
          1 paket jäst (eller en påse torrjäst)
          vetemjöl till ”lös och degig” konsistens

          Koka gröt av de fyra första ingredienserna. Häll gröten i degbunken. Häll i den andra mängden vatten. Känn efter med fingret om temperaturen är lagom för att smula i jästen. Det brukar vara lagom för torrjäst, använder du vanlig jäst kan du behöva vänta en stund. När jästen har lösts upp, häll i vetemjöl till lagom degig konsistens. Veva i 10 minuter. Jäs till dubbel storlek. Häll degen i en smord och mjölad långpanna. Jäs till dubbel storlek igen. Grädda i 175-200 grader i ca 30 minuter.



           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Ina   Gott bröd!   09-01-2004, 18:01
          Felix matte   Ina, kan jag byta ut Axa´s grynblandning mot Axa...   09-01-2004, 19:36
          Eva St   Ser jättegod ut måste testas Eva St   09-01-2004, 20:27
          vickeva   tack snälla, det passar midjan bättre... :wub:   09-01-2004, 22:15
          Eva i Skåne   Trots att det inte är mitt recept ...   09-01-2004, 23:22
          Ina   Grynblandningen består av råg, vete, havre och kor...   10-01-2004, 12:02
          Felix matte   Brödet bakades på dan men... trots att det gräddad...   10-01-2004, 21:40
          Ina   Hoppsan... inte genomgräddat! Det såg ju ut so...   11-01-2004, 00:55
          pimpim   Tack Ina för receptet. De...   11-01-2004, 23:03
          Ina   Vassego! :rolleyes: Visst är det gott! ...   11-01-2004, 23:09
          Brandklipparen   Goddag. Åh vilket nyttigt bröd! Det ser jätteg...   28-01-2004, 09:30
          Brandklipparen   Jag igen, går det bra att frysa brödet i lagom bit...   28-01-2004, 17:40
          Ina   Jag brukar dela det i två eller tre limpor efter g...   28-01-2004, 19:28
          pimpim   Jag brukar dela dom i fyrkantiga bitar ca 20 st oc...   29-01-2004, 09:48
          lolo   Tack så mycket Ina för receptet! Ska prova til...   29-01-2004, 10:15
          Ina   Dela i bitar har jag aldrig tänkt på, Pia!...   29-01-2004, 11:19
          Ann-Christin Lindberg zon II   Tack, Ina, för det GOODA   08-02-2004, 22:51
          Brandklipparen   Goddag. Jag bakade brödet och det blev gott, jätte...   10-02-2004, 21:08
          Hannele   http://www.alltomtradgard.se/forum/albums/full/179...   11-02-2004, 10:31
          pimpim   Jag vet inte hur du har arbetat degen, men jag kö...   11-02-2004, 11:13
          zissi   Plockar upp den här gamla tråden från jan. -04. ...   11-04-2008, 15:56


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-06-2025, 20:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon