Någonting skall man ju äta. En tur till frysboxen för att söka seefood ger utdelning i form av en liten bit älgfransyska på 760 gr, märkt ”ungdjur”.
Hemmaperan är inte upptagbar ännu och köpeperan är slut. Eva fixar quinoa och jag köttet.
Man tager när man haver:
En bit älg
Slantar en morot
Skivar en gul lök
Blöter en grabbnäve torkad Karl-Johansvamp.
Smälter ett par matskedar riktigt smör i en liten bleck.
Lägger i lök, morötter och svamp. Strör på lite grovmalen svartpeppar och en nypa flingsalt.
Förbereder lite buljong på tärning och häller i några droppar köpt viltfond.
Bryner steken lätt runt om och sätter i köttermometern. 62°= rött till rosa.
Godiset i stekblecket skall sedan medan steken vilar bli grund för en tjock sås. Mixas. Ev. med tillsats av några droppar kaffe och/eller messmör. Och grädde.
Skall steka en stor squash med lite salt och peppar också. Det börjar bli mycket squash i år. nu.
Undrar hur det blir. Steken är nu uppe i 32°.
Trädgården i all ära men vi tar nog kaffet i växthuset.
Ha en skön lördagsafton!