Full version: Tunnbröd
Betty
Här är en variant på tunnbröd för den som inte har tillgång till bagarstuga eller inte kan/orkar stå i bagarstugan en hel dag...

Tunnbröd 10 - 12 st
50 g margarin
5 dl mjölk
1/4-dels paket jäst
½ tsk salt
½ dl socker
2 msk sirap
½ tsk hjorthornssalt
½ dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Kavla ut degen till ½ cm tjocklek
Strö lite mjöl i en gjutjärnsstekpanna
Grädda bröden ca 2 minuter på varje sida
Observera att dessa bröd bakas PÅ spisen, inte i ugnen!
Det blir inte riktigt som äkta tunnbröd men de är nog så goda ändå!
Alexandra
Hej Betty, provade ditt recept idag. Jättegoda tunnbröd blev det! Mums från barnen och från mig!!! biggrin.gif
Betty
CITAT (Alexandra @ 27-12-2002, 20:23)
Hej Betty, provade ditt recept idag. Jättegoda tunnbröd blev det! Mums från barnen och från mig!!! biggrin.gif

smile.gif Kul att ni tyckte om det! smile.gif
Hannele
Lite annorlunda finskt tunnbröd av korn; RIESKA.
Aila
Oh mother and father biggrin.gif biggrin.gif Hannele!!!!

Tack för rieska receptet . Jag är galen i det ,rieska alltså. När jag kommer hem ,det första jag gör är att åka iväg och köpa speciellt hemmagjord rieska.
Nu skall jag pröva dessa recepten.


Så finns underbara Bohuslänska tunnbröd som man förr bakade i vedeldade ungnar... det görs väl nu också,där de finns.

Men nu finns det ju elhällar där man kan baka utan problem,nästan lika gott.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon