malcolm
4 kycklingbröstfiléer
4 skivor bacon

Marinad:

½ dl olja
4 msk soja
4 msk chilisås
1 tsk sambal oelic
3 pressade vitlöksklyftor
2 finhackade rödlökar


Sås:


2 dl hönsbuljong
2 dl creme fraische
2 msk chilisås
1 tsk sambal oelec
2 tsk majsena

Blanda ingredienserna till marinaden och låt kycklingfiléerna ligga i den i minst fem timmar (plastpåse, kylskåp).
Ta upp filéerna och vira en baconskiva runt varje, lägg i ugnsfast form och stek i ugn, 200°C i ca. 30 min.

Blanda ingredienserna till såsen och låt puttra i ca 5 minuter.

Servera med ris eller bulgur.

Smaklig måltid!

skånepåg
Kyckling och bacon, hmm unsure.gif
Brukar göra färsbiffar med bacon inlindat i dem biggrin.gif
Man gör färsbiffarna först sen lindar in dem med bacon, bra att frysa in en massa och bara steka sen biggrin.gif
Bolltistel
Jag brukar ha kokosfett i biffarna också för extra saftighet. Rucola och CF med färsk vitlök i till. Inget ris däremot. Nyttigt!
malcolm
Jag brukar lägga bacon med feta sidan upp på köttfärslimpan innan jag ställer in den i ugnen.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon