Ingrid på Västkusten
27-01-2004, 07:29
Hej hopp,
Nån mer som odlar Asafoetida d v s Hing elelr på latin Ferula asafoetida dyvelsträck på svenska?
Jag var på min indiska matlagningskurs i går och alla påstod att den stinker hemskt i sin burk medans jag inte märkt ett dygg. Nu är det bladen jag ahr skördat ...den kanske inte utvecklar sin rätta 'arom' i vårt klimat?
Undrar Ingrid
Kan inte besvara din fråga, Ingrid, men jag måste ändå säga att jag ofta har förundrats över att något som sägs lukta så förskräckligt - "dyvelsträck = djävulsträck" *helmysigt*

används så frekvent i indisk matlagning? Indisk mat är ju underbar...
Sanna
hans-Ålösund
28-01-2004, 12:51
Det är inte bladen man använder utan kådan som bildas av växtsaften.
Den används flitigt i indisk och persisk matlagning. Naturligtvis kan man använda bladen och stjälkarna men det "godaste" är kådan.
Dyvel betyder djävul och träck =BAJS.
Ingrid på Västkusten
28-01-2004, 13:19
Aha det är kådan! Bravo Hans - nu fattar jag mkt mkt mera! Tackar!!!
Jag satt här å funderade på vd jag hade för en förklädd skojare i min trädgård.
Hur bär man sig år med kådan då? Bara bryta en stjälk å låta det rinna och stelna?
Undrar Ingrid
Christoffer
10-02-2004, 19:39
Har Asafoetidan något medicinskt över sig? Jag såg en burk med
den i min indiska mataffär, tyckte inte burken luktade gott.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.