Full version: Brännässla
pohutakawa
Hejsan!

Har lite brått och hittade inget när jag sökte i all hast.

Jag ska plocka en hel del nässlor, tänkte förvälla dem, låta dem droppa av och sedan frysa in dem i lagom portionsmängd i fryspåsar.

Ska man hacka upp nässlorna före eller efter förvällning, eller kan man låta dem vara som dem är och bara förvälla dem?

Tänkte koka i ca 5 minuter, främst för att ta död på bakterier och "tvätta" dem för att sedan frysa in.

Hur gör ni?
inglis
Jag förväller bara,sen in i frysen.
trädgårds-nina
Jag lägger nässel-topparna i kokande vatten, kokar ca 3 minuter. Fryser in dem på det sättet, går ju självklart att frysa dem hackade också, då slänger man dem direkt i soppan sen! Supersmaskigt!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon