Jaha ja! Då står man där då i slutet av augusti med trädet - och gräsmattan! - fullt med mogna Transparente Blanche.
Hur många pajer kan man göra egentligen? Hur mycket mos kan man göra? Och kommar man sedan äta det man gjort? Njae...
Frysen är full med annat så där går det ju inte in en klyfta ens!
Men så slog det mig att förra året så konserverade jag trattkantareller. Kan man inte göra det med äpplen också? Det vore ju trevligt att bara kunna gå ned i matkällaren och hämta sig en burk vid behov och sedan använda det i kakor, pajer eller mat om man gillar det.
Det stora frågan är bara hur jag ska gå till väga! OK, fylla i burkar, på med lock och sedan koka burkarna i vatten är jag med på men vad göra med själva äpplena?
Kollat runt lite och inte funnit så där jättemycket. Någon gör mos och konserverar, någon annan klyftar och kokar i sockerlag. En kokar äpplena några minuter, en annan konserverar dem råa, de kokar väl färdigt under konserveringsprocessen då eller?
Är det någon som har konserverat äpplen och hur gjorde ni då?