Netas fisksoppa
För 4 personer.

5 dl hummerfond
4 dl matlagningsgrädde
½ -1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g tärnad morot
100 g strimlad purjo
100 g tärnad palsternacka
100 g tärnad kålrabbi
100 g strimlad fänkål + ev fänkålsdill
1 press vitlöksklyfta
½ dl vitt vin
½ röd tärnad paprika
100 g skurna sockerärtor
1 stor urkärnad och tärnad tomat
200 g tärnad fiskfilé, gärna olika sorter
100 g små räkor utan skal
100 g kräftstjärtar, delade 1-2 ggr

2 dl aioli
1 vitlöksbaguette



Gör så här
Blanda fond och grädde och låt det koka hop ca 3 min. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Fräs i en panna, morot, purjo, palsternacka, kålrabbi, fänkål (utan dillen) och vitlök ca 3 min.
Blanda alltsammans, tillsätt vinet, sockerärtor och paprika, låt det småkoka 5 min.

Lägg i fisk, skaldjur, tomater och fänkålsdillen.
Låt det bli varmt, ta av kastrullen från värmen och låt det stå under lock ca 5 min.

Servera med aioli och vitlöksbröd.