Biggan_
Jag skall ha gäster i morgon och har köpt 4 st fläskytterfiléer (benfri kotlett) á 750 gr. Jag bryner dem runt om på stekjärnet så dom får lite färg. Sedan lägger jag dem på braspannan tillsammans med morötter och små steklökar. Stektermometern i någon av filéerna (den tjockaste) in i 150° och färdigt när termometern piper vid 67°. Jag vill steka dem i så svag temp som 150° så att de blir så saftiga och möra som möjligt.

Nu är min fråga, hur lång är stektiden? Jag vet ju att de är färdiga vid 67° men jag vill ju att potatisen är färdig nästan samtidigt och att allt är nylagat och färdigt precis till gästerna kommer.
Tikka
35 - 40 min beror lite på hur tjocka dom är.
Bryner du först o sen in i ugnen borde du kunna sätta på potatisen när köttet går in i ugnen...
Biggan_
Tack för hjälpen Tikka! kompiskram.gif
Tikka
Varsågod, lycka till imorgon smile.gif
Biggan_
thanks.gif det blev jättebra Tikka! yes.gif
Tikka
Åh va bra biggrin.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon